SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yuvadaki Vahşete 2 Tutuklama Daha..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda çalışırken işten çıkarılan 2 eski bakıcı kadın, çocuklara şiddet uyguladıkları ihbarı üzerine yapılan sorgulamaları sonrasında tutuklanarak Malatya E tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Edinilen bilgilere göre, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar sonucu yuvada çalışıp da 6 ay önce işten çıkartılan M.A. ile işten 1 yıl önce çıkartılan Y.G. adlı kadınlar, 2 Kasım 2005 arife günü Cumhuriyet Savcılığı'nın tutuklanmaları istemi üzerine Malatya Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Malatya Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi her iki kadını da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Daha sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın itirazı üzerine her iki bakıcı kadın hakkında Malatya Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi gıyabi tevkif kararı verdi.

Asayiş Şubesi ekiplerince sabah evlerinden alınan M.A. ve Y.G. adlı kadınlar getirildikleri adliyede, gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilmesi sonucunda tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklanan kadınlardan birisi adliyeye getirildikleri esnada, basın mensuplarına saldırmaya kalkıştı.
Son 2 tutuklama kararıyla birlikte Malatya Çocuk Yuvası olayından dolayı tutuklanan bakıcı kadın sayısı 7'ye yükselmiş oldu.

İDARİ SORUŞTURMA..
Öte yandan, olayla ilgili olarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) müfettişlerinin idari soruşturmayı sürdürdükleri, bu nedenle görevden alınan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, yuva müdürü Niyazi Yıldız ve 2 sorumlu hemşire hakkında, henüz adli işlem yapılmadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız