SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzbinler Yardım Bekliyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:31:24
Yüzbinler Yardım Bekliyor...
A- A+ PAYLAŞ

Tayfun felaketinin ardından kaosun hâkim olduğu Filipinler'de olağanüstü hal ilan edildi. Ülkeye uluslararası yardımlar akarken, bu yardımların afetzedelere ulaştırılmasında güçlükler yaşanıyor.

Üç gün önce Haiyan Tayfunu'nun vurduğu Filipinler'de hükümet, bölgeyi afet bölgesi ilan etti. Devlet Başkanı Benigno Aguino, gelecek günlerde herkese yardımın daha hızlı şekilde ulaşacağının sözünü vererek, herkese sakin olma çağrısında bulundu. Aguino ancak bu şekilde trajedinin üstesinden gelebileceklerini ifade etti.

Yüz binlerce kişinin harabeye dönmüş bölgelerde yardıma ulaşmaya çalıştığı ancak yıkıntılar nedeniyle de yardım ekiplerinin çalışmalarını zorlukla yürüttüğü afet bölgesinde, büyük bir kaosun hâkim olduğu bildiriliyor. Yiyecek ve suya ulaşmak için birçok yerin yağmalandığı bildiriliyor. Polis sözcüsü televizyondan, çaresizlik içindeki insanların davranışlarını anlayışla karşıladıklarını, ancak yine de anarşiye izin veremeyeceklerini duyurdu.

Yardım seferberliği başladı

ABD, yüz binlerce kişinin yardım çağrısında bulunduğu afet bölgesine ek asker gönderdiğini açıkladı. Washington'dan, Japonya'dan toplam 90 Amerikan piyade ve deniz erinin afet bölgesine gönderildiği bildirildi. 

Tayfunun en yoğun vurduğu Leyte eyaletinin başkenti Tacloban'a şimdiye kadar 40 ton yardım malzemesi ulaştığı bildiriliyor. Filipinler hükümeti hâlihazırda 18 milyon 800 bin euro yardım ulaştığını açıkladı. Yaklaşık 22 ülkenin yardımlarının da yolda olduğu, Almanya'nın da acil yardım olarak ilk etapta 500 bin euro yardım sözü verdiği bildiriliyor. Vatikan 112 bin euro, Avrupa Birliği Komisyonu 3 milyon euro yardım yaptı. AB, yeniden yapılandırılma için de ek 8 milyon euro para yardımı sözü verdi.

Pazartesi günü Varşova'da başlayan Birleşmiş Milletler Dünya İklim Konferansı'na da Filipinler’deki felaket damgasını vurdu. Polonya Çevre Bakanı Marcin Korolec, "Hepimiz iklim değişikliğinin etkilerini hissedebiliyoruz" dedi.

Yetkililer, ülkenin doğusunda en az bin 774 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Hayatını kaybedenlerin çoğunun boğularak öldüğü belirtildi. 2 binin üzerinde kişinin ise yaralandığını ve felaketin toplamda 9 milyon insanı vurduğu açıklandı. Yardım örgütleri, hayatını kaybedenlerin sayısının on binin üzerinde olduğunu tahmin ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız