SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 10 Bile Değil!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan bu yıl hacca gidecek kişi sayısının 630 olduğu bildirildi.

Malatya Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, bu dönem Malatya'da 5 bin 227 kişi kayıt yeniletme, 2 bin 238 kişi yeni kayıt olmak üzere toplam 7 bin 465 kişinin Hacca gitmek için kayıt yaptırdığını belirterek, "Çekilen kura sonucu, ülkemize tanınan kontenjandan ilimize ilk etapta; Normal Tip'de 440, Müstakil Tipte 152 ve Otel tipde de 38 kişiye kayıt hakkı tanındığını belirterek, Malatya'da toplam hacca gidecek kişi sayısının 630 kişidir" dedi.

Hac fiyatları ile ilgili olarak ise Sönmezoğlu, "Özellikle son iki yılda Mekke'de, haremin çevresindeki bazı bina ve otellerin yıkılması nedeniyle hacıların iskan edilecekleri bina ve otellerin fiyatlarında yüzde 30 - 40 arasında, uçak bilet fiyatlarında yüzde 7 civarında bir artış olmuştur. Bütün bu artışlar döviz bazında gerçekleşen artışlardır. 2009 yılı hac tavan fiyatlarına yüzde 6 ile 12 arasında bir artış yansıtılmıştır" diye konuştu.

Normal tip otellerin 2 bin 295 ile 2 bin 465 Avro, Müstakil odalı tip otellerin 3 bin 435 ile 4 bin 90 Avro, Otel tiplerin ise 4 bin 670 ile 5 bin 100 Avro arasında değiştiğini belirten Müftü Sönmezoğlu, "Hacı adayları, hac tiplerine göre belirtilen hac ücretinin tamamını peşin yatırabilecekleri gibi, birinci taksitini kesin kayıt sırasında, kalanını ise en geç 20 Ağustos 2009 tarihine kadar 2 taksit halinde ödeyebileceklerdir. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında her hangi bir ad altında ücret talep edilmeyecektir. Hac kesin kayıtları 01 - 12 Haziran 2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Kesin kayıt sırası gelen hacı adaylarının isimleri, kayıt aralıklarıyla tercih ettikleri hac tiplerine göre internet ortamında yayımlanmış ve kesin kayıtlar her ilde Diyanet yüzde 60, acenteler yüzde 40 oranını geçmemek üzere yapılacaktır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız