SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 10 Destek Avantajı Var'

A- A+ PAYLAŞ

KOSGEB'in küçük ve orta ölçekli işletmelerin önünü açan yönetmeliğihayata geçirdiği, Malatya'nın da yeraldığı 57 il için proje destekleme programında yüzde 10'luk avantaj olduğu belirtildi.

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nin (KOSGEB) küçük ve orta ölçekli işletmelerin ardından esnafa da kredi vermesinin önünü açan yönetmeliği hayata geçirdiğini ve hizmet sektöründeki işletmelerin de İdare'ye başvurup kredilerden yararlanabileceğini,KOBİ Proje Destek Programı’nda 3. ve 4.bölgede yer alan 57 ilin desteklemede yüzde 10’luk avantajlı olduğunu söyledi.

Milletvekili Ölmeztoprak,yeni dönemdeki desteklerinin çerçeve mevzuatını çizen yönetmeliğin yayımlandığını ve yeni anlayışta işletmelerin Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin,ortaklık kültürünün ve girişimciliğin desteklemeyi hedeflediğini belirterek sözlerini sürdürdü;

KOSGEB eliyle kullandırılacak ‘KOBİ Proje Destek Programı’nda 4. bölgede yer alan Malatya’lı KOBİ’ler yüzde 10’luk avantaj elde edecek olup krediden yararlanmada erken başvuru büyük önem taşımaktadır.KOBİ Proje Destek Programı kapsamında 150 bin lira üst limitli kredi,Tematik Proje Destek Programı içerisinde yer alan Meslek Kuruluşu Proje Destek Programı kapsamında da KOBİ'lere yine 150 bin lira üst limitli kredi kullandırılacak.Destek programıyla KOBİ'lerde sorunları çözmek kadar,sorunların ortaya çıkmadan önlenmesini amaçlanmaktadır.İşbirliği Güçbirliği Proje Desteği çerçevesinde ortak olarak bir araya gelen işletmelere 250 bin liraya kadar geri ödemesiz,500 bin liraya kadar geri ödemeli destek sağlanacak.Girişimcilik Destek Programı içinde uygulamalı girişimcilik eğitim desteği verilecek.27 bin liraya kadar geri ödemesiz 70 bin liraya kadar geri ödemeli kredi imkânı tanınacak.Genel Destek Programı ile verimliliği artan işletmeler oluşturacak. Fuar 30 bin, tanıtım 15 bin ve eğitim desteği olarak 10 bin lira destek verilecek dedi.

Ölmeztoprak,geçen yıl yapılan yeni teşvik düzenlemesine göre 4. bölgede yer alan Malatya,4. bölgedeki diğer iller ve 3. bölge illeri ile birlikte,1 ve 2. bölge illerine göre yüzde 10’luk destek avantajı sağlayacak.

Kullandırılacak destek paketinde kredi miktarının illere ayrılmış bütçelerden oluşmayıp tüm illerdeki KOBİ’lerin kredilerini Türkiye geneli için oluşturulan ortak havuzdan alınacaktır dedi.

Ölmeztoprak,Belediye öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının da KOSGEB'e,Malatya’yı ilgilendiren bir proje verebilecek ve verilen projenin sonucunda 150 bin lira hibe aktarılacaktır.Yenilikçi ürünü olan veya var olan ürünün üzerinde endüstriyel tasarım yapan girişimcilere 300-350 bin lira hibe, yüzde 75 geri oranlı hibe verilmektedir.Bunlar teknolojik tabanlı yenilik ve yenilikçilik içeren projelere verilecektir dedi.

Ölmeztoprak,üniversite mezunu ve üstü işçi çalıştıran işletmelere yüzde 60 oranında KOSGEB tarafından destek verildiğini,fuar,firma tanıtımı için katalog,Cd ve broşür gibi çalışmalara da destek verildiğini bildirip açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Tasarım,enerjiyle ilgili üreteceğiniz projeler, eğitim, danışmanlık, işletmeniz için ihtiyaç duyduğunuz diğer konularda KOSGEB işletmecilere,KOBİ'lere destek vermeye devam edecek.Girişimcilik konusunda destek limiti yüzde 70, eğer girişimci bayan olursa 10 puan fazla oluyor,yani bayanlar için pozitif ayrımcılık var.İkincisi de özürlüler için ayrımcılık var, yani bayanlar ve özürlüler için oranlar yüzde 80’dir.Bu kapsamda müracaat edilebilecek destek programları KOBİ proje,tematik proje,işbirliği-güçbirliği,Ar-ge, inovasyon ve endüstriyel uygulama,girişimcilik ve genel destektir.İşletme, meslek kuruluş ve işletici kuruluşların KOSGEB destek programlarından yararlanmaları hem şirketlerin büyümesine ve etkinliğinin artmasına hem de ülkemizin gelişmesi fırsat verecektir.Ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelere önemli görevler düşüyor.Hükümetimiz küçük ve orta ölçekli işletmelere en iyi desteği zamanında ve doğru şartlarda verebilmek için her türlü gayret ve çalışma içerisindedir dedi.

Ölmeztoprak,Adıyaman,Afyonkarahisar,Aksaray,Amasya,Bartın,Çorum,Gaziantep,Hatay,Kahramanmaraş,Karabük,Karaman,Kayseri
Kırıkkale,Kırşehir,Kilis,Konya,Kütahya,Manisa,Nevşehir,Niğde,Osmaniye,Samsun,Sivas,Tokat,Uşak,Yozgat,Zonguldak
Ağrı,Ardahan,Artvin,Batman,Bayburt,Bingöl,Bitlis,Çankırı,Diyarbakır,Elazığ,Erzincan,Erzurum,Giresun,Gümüşhane,Hakkari
Iğdır,Kars,Kastamonu,Malatya,Mardin,Muş,Ordu,Rize,Siirt,Sinop,Şanlıurfa,Şırnak,Trabzon,Tunceli ve Van illerinin destek programında avantajlı iller olduğunu ve bu destek programlarından yararlanacak işletmelerin KOSGEB veri tabanında yer alması gerektiğini ve hizmet merkezlerindeki KOSGEB müdürlüklerinden bilgi alınabileceğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız