SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 10 Su Yeterli Olmaz!'

A- A+ PAYLAŞ

Hidro Elektrik Santralleri 'nin (HES) dere yataklarına bırakacakları su miktarı konusunda Mahalli Çevre Kurulu'nun verdiği karar, Valilik ile HES işletenlerini karşı karşıya getirdi.

İnönü Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Sağlık İl Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü , DSİ Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden oluşan heyet, HES'lerin dere yataklarına kışın yüzde 30 yazın ise yüze 40 su bırakmaları yönünde hazırladığı rapor sonrasında Mahalli Çevre Kurulu da, raporun uygulanması kararı aldı. HES işletmecilerinin bu karara uymaması sorunlarıda beraberinde getirdi.

Dere yatağındaki bitki ve hayvanların yaşamlarını devam ettirmeleri için HES'lerden Mahalli Çevre Kurulu kararına uyması istendi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'nda ve yönetmelikte , HES'lerin dere yatağına, 10 yıllık ortalama debisinin en az yüzde 10'u kadar su bırakılır kararı bulunmasına rağmen, alt sınır olan yüzde 10'nun Malatya'daki dereler için yeterli olmadığı belirtiliyor.

Malatya'da Doğanşehir Erkenek Tektu, Darende Hacılar Tohma ile Darende Güdül'de 3 HES'in faaliyetlerini sürdürdüğü, 17 HES yapılması için ÇED başvurusu yapıldığı, 11'ine olumlu rapor verildiği, 2'sinin sürecinin devam ettiği, 4 HES'in ise başvurusunu geri çektiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız