SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 100' Olacak..!

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:32:57
'Yüzde 100' Olacak..!
A- A+ PAYLAŞ
 
İşlenmiş et ürünlerinde hileyi önlemek için harekete geçen Tarım Bakanlığı, sucuk, salam ve sosiste karma et dönemini bitiriyor. Hazırlanan tebliğle bu ürünler yüzde 100 dana, yüzde 100 tavuk veya yüzde 100 hindi etinden üretilecek.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı et ürünlerinde hileyi önleyecek radikal bir adım atıyor.
 
Sucuk, salam ve sosiste karma et dönemi kapanıyor. Tebliğ değişikliği ile bu ürünler sadece kırmızı et veya beyaz etten üretilebilecek. Türk Gıda Kodeksi'nde yapılacak değişikliğin ardından sucuk, salam ve sosis gibi ürünler yüzde 100 dana, yüzde 100 tavuk veya yüzde 100 hindi etinden üretilecek.
 
Zaman'ın haberine göre, tebliğ değişikliği ile 'Bu sucuk yüzde 60 dana eti, yüzde 40 tavuk etinden üretilmiştir' ibareli ürünler piyasada satılamayacak. Geçen hafta yapılan bir toplantı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı başta olmak üzere sektör temsilcileri ve üniversite temsilcilerinden oluşan alt komisyon konuyla ilgili çalışma başlattı. Edinilen bilgilere göre yeni uygulamanın yürürlüğe geçmesi yıl sonunu bulacak.
 
Bunun için piyasadaki ürünlerin tükenmesi ve raf ömürlerini tamamlamasına yönelik bir tarih düzenlemesi yapılabileceği belirtiliyor. Alt komisyonun çalışmasını tamamlamasının ardından konu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TSE, Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı üst komisyona havale edilecek. Üst komisyonda tartışmaya açılmasının ardından taraflar değerlendirmede bulunarak düzenlemeye son şeklini verecekler. Üst Komisyon tarafından hazırlanan taslak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayının ardından yürürlüğe girecek.
 
Et ürünlerinde hileyi önleyecek önemli bir adım atıldığına dikkat çeken bakanlığa yakın kaynaklar, konuya ilişkin çalışma başlatılmasına yönelik kararın kısa süre önce alındığını bildirdi.
 
Yüzde 100 dana ve tavuk etinden üretim yapma şartı ihlal edilirse cezai yaptırımlar devreye girecek. Tebliğ ihlali gerçekleştiren işletmelere idari para cezası kesilmesinin yanı sıra balda ve et ürünlerinde kısa süre önce uygulanan deşifre yöntemine başvurulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız