SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 102'lik İlçe!

A- A+ PAYLAŞ

İl genelinde seçime katılım oranının yüzde 87.1 olduğu Malatya’da, seçime yüzde 101.7’lik katılım oranı olan Kale ilçesi, yüzde 100’ün üzerindeki katılımla bir rekora imza attı!

İl Seçim Kurulu tarafından, toplam seçmen sayısı 4715 olan Kale ilçesinde, Pazar günü yapılan seçimlerde 4796 kişi oy kullandı. Bu duruma göre, oylamaya katılım oranı yüzde 101.7 olarak gerçekleşti.

Bu rakamlar, İl Seçim Kurulu’nun kamuoyuna açıkladığı birleştirme tutanağının yanı sıra Yüksek Seçim Kurulu’nun sonuçları açıkladığı resmi internet sitesinde de yeraldı.

Kayıtlı seçmen sayısından fazlasının oy kullandığı Kale ilçesindeki bu durumu, seçim kurulu yetkilileri, bu ilçede sandık kurulunda görevlendirilenler ile güvenlik kuvvetlerinin oylarını kullanmalarından kaynaklandığı değerlendirmesiyle açıkladılar.

4 bin 715 seçmeni bulunan Kale ilçesinde, 4 bin 796 seçmen oy kullandı ve bunun 4 bin 381’i geçerli sayıldı. Geçerli oylardan 3 bin 991’i AKP’ye, 17’si Demokrat Parti’ye, 229’u CHP’ye, 1’i Millet Partisi’ne, 15’i Saadet Partisi’ne, 19’u Has Parti’ye, 69’u MHP’ye, 1’ DYP’ye, 1TKP’ye, 13’ü BBP’ye, 1’i DSP’ye, 24’ü de Bağımsız adaylardan Kani Şavata’ya çıkmıştı.

AKP REKORU SİNCİK'İN..

Bu arada daha önce verilen bilgilerde rekor kırılan ilçenin, AKP'ye sandıktan çıkan yüzde 91,3 oyla Malatya'nın Kale ilçesi olduğu iddia edilmişti.

Oysa Adıyaman'ın Sincik ilçesinde AKP'nin sandıkta yakaladığı oy oranının yüzde 91,5 olduğu öğrenildi. Üstelik Malatya'nın Kale ilçesinde, AKP 3,991 oy alırken, Sincik'te 9,841 oy aldığı görülüyor.

Sincik'te kullanılan 10,758 oyun 9,841'ini alan AKP yüzde 91,5'luk bir oy oranını yakalayarak sandıkta rekor kırdığı ilçe oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız