SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 15 Rüşvetin Avansını Alırken!..

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçesindeki Hasan Çalık Devlet Hastanesi başhekiminin "rüşvet" ve "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla suçüstü yakalandığı ve mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Üroloji uzmanı olan Dr. Talip B. (fotoğraftaki)'nin suçüstü yakalandığı rüşvet olayı ile ilgili olarak Jandarma Vukuat Raporu'nda aşağıdaki bilgi yeraldı:

"14.11.2007 günü saat 10.00 sıralarında G.A.A. (1960 d.lu) isimli şahsa ait ihbar mektubunda yer alan; Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekimi A.T.B. (1968 d.lu)'ün Devlet Hastanesi yemek işleri için açılacak 2 yıl süreli ihaleden parasal beklentisi olduğu ve rüşvet talebinde bulunacağına dair iddialara istinaden 08.11.2007 günü Yeşilyurt Sulh Ceza Mahkemesinden alınan izleme kararınca şahıs ile İl J.K.lığı İstihbarat görevlilerince 12.11.2007 günü yapılan ön görüşme neticesinde ilk anlaşma sağlanarak 14.11.2007 günü detaylar üzerinde görüşme yapılmasına karar verilmiştir. 14.11.2007 günü şahıs kendisi ile görüşen istihbarat personelinden ihaleyi verme karşılığında ihale tutarının %15'ni (yaklaşık 125.000 YTL) parayı rüşvet olarak istemiştir, görüşme sonunda şahıs avans olarak kendisine verilen seri numaraları alınmış 5.000 YTL para ile birlikte olayı takip eden diğer İstihbarat görevlileri tarafından suç üstü yakalanmıştır. Şahıs rüşvet ve ihaleye fesat karıştırmak suçundan C.Başsavcılığınca çıkartılmış olduğu mahkeme tarafından tutuklanarak Malatya E tipi Cezaevine konulmuş olup, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir."

Bu arada başhekimin, rüşvet iddialarını kabul etmediği belirtilirken, avukatının da "komplo" iddiasında bulunduğu öğrenildi.

MHP'NİN TEPKİSİ..
Öte yandan MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Yeşilyurt'taki rüşvet operasyonu ile ilgili yaptığı açıklamada, bazı iddialarda bulundu.

Ekici, özetle şöyle dedi:

"Bu hastanede son yapılan alkol tespit cihaz ihalesine de fesat karıştırıldığı tespit edilmiş,onunla ilgili bir soruşturma daha açılmıştır.Bunlar sadece bugün ortaya çıkanlar.Belki daha ne yolsuzluklar yapılmıştır.3 yıl içerisinde ve kimler ne rantlar elde etmiştir.

Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekimi,bunun son örneğidir.2003 yılındaki Başhekimi siyasi baskılarla yıldırarak, 4.sefer görevinden alınıp,mahkeme kararıyla göreve dönmesine rağmen,baskılara ve yıldırmalara dayanamayarak istifa etmek zorunda kalan Sayın Murat Uğuralp’ten,neden kurtulmak istedikleri şimdi açık bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Dikkatlerinizi geçtiğimiz günlerde Malatya’da meydana gelen bir Milletvekiline yapılan ihbar ve onun akabinde,iki başhekim tarafından meydana gelen şiddet olaylarına çekmek istiyorum.

Aynı siyasi baskıyı Beydağı Devlet Hastanesinde de uygulamaya koyarak,eski Başhekimi baskı ve yıldırma yoluna girmişlerdir.Bizi endişelendiren ve aklımıza gelen,acaba bu hastanede de aynı organize mi yapılmaya çalışılıyor. Ve istenmeyen kişiler baskı ve şiddetle,istifaya mı zorlanıyor?. Milletvekili kendisine yapılan bir ihbarı, güvenlik güçlerine havaleyle yetinmeyip, müstakbel başhekimle bizzat ihbar operasyonuna katılarak yanında ki başhekim de ısrar etmesi ,bizleri düşündürmektedir.

Biz devletin bu önemli kurumlarında yapılan yolsuzlukların,acilen derinleştirilerek incelenmesini ve diğer hastanenin de aynı kapsamda araştırılmasını bekliyor ve AKP Milletvekillerine de baskı ve yıldırma politikalarıyla, birilerinin ekmeğinden olması pahasına bir diğerini ısrarla başhekim yapma gayretlerine bir son vermeye çağırıyor, atamaları liyakat, ehliyet ölçüleriyle değerlendirmelerini,partizanca tutumlarından vazgeçmeye davet ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız