SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yüzde 15'i Gerçekleştiremedik, Hedef Yüzde 25..''

A- A+ PAYLAŞ

Okul Öncesi Eğitim kurumlarında görev alacak olan Usta Eğiticiler, kura çekerek yerlerini belirlediler. Toplam 96 Usta Öğreticinin kura çekimi Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, yaptığı konuşmada, “ Bakanlığımız bir önceki yıl belirlemiş olduğu okul öncesi eğitimde yüzde 15’lik hedefi Malatya’da gerçekleştiremedik. Bu eğitim yılında hedef, okul öncesi eğitim çağındakilerin yüzde 25’ine ulaşmak. Malatya’da bu dönemde bir patlama gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Malatya'ya okul öncesi öğretmen ihtiyacı için 200 sözleşmeli kontenjanın verildiğini, şu anda 96'sının kurasını çekeceklerini kaydeden Bulut, 35 öğretmenin de eş ve sağlık durumları nedeniyle görev yerlerini kendilerinin belirleyeceğini dile getirdi.

Bulut, usta öğreticilere, gidecekleri yerlerde mevcut öğrencilerle yetinmeyip, gerektiğinde kapı kapı gezerek okul öncesi eğitim çağına gelmiş çocukların anasınıflarına gelmelerinin sağlanmasını da istedi.

Daha sonra Usta Öğreticiler çektikleri kura ile görev yapacakları yerlerini belirlediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız