SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 23'lük İyileşme Sağlandı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:46:14
'Yüzde 23'lük İyileşme Sağlandı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek Bölge Müdürü Üzeyir Ülker’den bilgi aldı, bölge müdürlüğü ve bağlı birimleri ile Malatya GAR’ında ve sosyal tesislerinde incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Ülker, müdür yardımcıları, İşletme müdürü ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Vali Şahin’e Ülker tarafından bölge müdürlüğü ve faaliyetleri hakkında brifing verildi.

Ülker verdiği brifingde 5. Bölge Müdürlüğü olarak; TCDD’nin yük ve yolcu taşımacılığındaki payını arttırmak, demiryolunda bakım-tamir yapılana kadar geçici olarak hız sınırının aşağıya çekilmesini (tekayyüdatları) azaltmak, tehirleri asgariye indirmek, deray olaylarını minimize etmek, lokomotifleri verimli şekilde kullanmak ve yatırımları azami şekilde gerçekleştirmek olan öncelikli hedefine ulaşması için az olan kadroları ile gayreti bir çalışma göstererek taşımacılık ve teknik konularda en başarılı bölge müdürlüğü olduklarını dile getirerek yük dolumlarında önceki yıllara göre yüzde 53,57 artış sağlandığını, tekayyüdatlar 615 kilometreden 221 kilometreye düşülerek yüzde 64, Tehirler 174 dakikadan 58 dakikya düşürülerek yüzde 66, tekayyüdat sayısının 21’den 16’ya indirilerek yüzde 23’lük iyileşme sağlandığını belirtti.

Ülker, yük trenlerinde tehir süresinin 128 dakikadan 58 dakikaya, yolcu tren tehir süresinin de 56 dakikadan 43 dakikaya çekildiğini, lokomotif tren cerri (verimli çalışma süresi) ortalamasının 7.51 saatten 7.94 saate çıkarıldığını, bir önceki yıl 76 olan deray (tekerlerin raydan çıkması) sayısı 29’a düşürüldüğü ve 2013 yılında 155 milyon TL.- sözleşme bedelli 124 adet yatırımda yüzde 94 gerçekleşme elde edildiğini söyledi.

Vali Şahin, bakım onarım atölyeleri, depolar ,sosyal tesisler, gar binası ve peronları ile Haberleşme ve Kumanda Merkezini gezerek yetkililerden ve çalışanlardan bilgi aldı. Bilgisayar destekli yeni kumanda merkezi hakkında bilgi aldıktan sonra telsiz aracılığı ile yaptığı konuşmada o esnada seferde olan tren makinistlerine ve çalışanlarına kazasız ve belasız hayırlı yolculuklar, başarı ve mutluluklar diledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız