SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 25'i Yaş Satılmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, kayısının daha da değer bulması için yaş olarak pazarlanmasının arttırılması gerektiğini belirtti.

Kayısı hasat dönemi olması nedeniyle açıklama yapan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, yaş kayısının yurt içinde ve yurt dışında pazarlanması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirdi. Güldal, "Malatya'da sürekli söylediğimiz gibi yaş kayısının daha fazla pazarlaması hedeftir. Yurt içi, yurt dışı ihracatı arttırılmalı. Tabi her sene sevinerek görüyoruz ki, yaş kayısı ihracatı firma sayısı olarak, kapasite olarak miktar olarak artıyor. Yine bir hedefimiz var. Mevcut yaş kayısı popülasyonu potansiyelinin yüzde 25'ini yaş olarak satmak gerekiyor. Bu nereye satılacak, yurt içine veya yurt dışına satılacak. 4-5 yıl öncesine kadar yurt içine Malatya kayısısı bu kadar sevk edilmiyordu. Ancak şimdi Türkiye'nin batısında 30-40 ilin Sebze Meyve Hali'ne her gün Malatya kayısısı taze olarak giriyor. Bu da bizim için çok sevindirici. Fiyatları da bildiğim kadarıyla çiftçimiz için makul gelen miktarlarda. Yaş kayısı sevkıyatının, pazarlanmasının devam etmesini istiyoruz ve teşvik ediyoruz" dedi.

Ortalama olarak 4 kilo yaş kayısıdan 1 kilo kuru kayısı elde edildiğini, bu nedenle kuru kayısı üretiminin daha çok emek gerektirdiğine dikkat çeken Güldal, "Kayısı, yaş olarak pazarlanırsa, üretici için daha kolaylık olur" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız