SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 30 Şansımız Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:33
A- A+ PAYLAŞ

44 Malatyaspor'un Teknik Direktörü İsmail Tekin, şampiyonluk yarışındaki şanslarının yüzde 50'den yüzde 30'a düştüğünü söyledi.

Tekin, Kilis Belediyespor ile oynadıkları karşılaşmanın hakkının beraberlik olmadığını belirterek, "Kilis Belediyespor maçı başlangıçta zordu. Tabi ikinci yarıya başlarken bütün maçlar bizim için final niteliği taşıyordu. Kilis Belediyespor ile önemli bir derbi maçı oynadık. Fizik, taktik ve teknik olarak da bir ölçüm niteliği taşıyordu. İkinci yarıda iyi maçlar oynadık. Geride kalan 6 maça baktığımızda, çok iyi maçlar oynadık. Ölçü olarak da Kilis Belediyespor maçı bizim adımıza önemliydi. 44 Malatyaspor'un bu senesi ve gelecek adına bu kadrosuyla neler yapabileceğine baktık" dedi. 

"BASİT BİR GOLLE 2 PUANI KAYBETMEMELİYDİK"

Kilis Belediyespor karşısında basit bir golle 2 puanı kaybettiklerini ifade eden Tekin, "Beklediğimizin üzerinde bir performans sergilendi. Futbolcuların Kilis Belediyespor maçına konsantreleri, anlayışları, maçı kazanmak için sahada yapmaları gereken tüm varyasyonları denediler. Tabi futbol hatalar oyunu. Kusursuz oynadık diyemeyiz. Ölü toptan basit bir gol yiyorsak, bunu da değerlendirmemiz gerekiyor. Ceza sahası içerisinde duruş hatasından gelip de bir şansızlık eseri gol yememiz olmaması gereken bir şeydi. Böyle basit bir golle 2 puanı kaybetmemeliydik. Ama oyunun geneline bakacak olursak; 1-0 ve 1-1'den sonraki ataklarımız ve maç içerisindeki süratimiz devam etti. Pozisyonlarda yakaladık. Elimize geçirdiğimiz pozisyonlar gol olsaydı, maç çok farklı bitebilirdi. Bu da bir gerçekti. Rakiplerin pozisyon bulup, bulamamalarına da dikkat ediyoruz. İkinci yarıda rakibe pozisyon vermemiştik ve golde yememiştik. Şampiyonluğa oynayan rakibimiz kalemizde pozisyon bulamadı. Ama biz net pozisyonlar yakaladık. Ancak bu pozisyonları değerlendiremedik. Her yönüyle maçta ağır bastık" diye konuştu.

"LİGDE KALAN 5 MAÇIMIZI KAZANMALIYIZ"

Tekin, ligde geriye kalan 5 maçı kazanmak istediklerini kaydederek, şunları söyledi: "Üzüldüğüm nokta; böyle maçları etkili oynuyorsunuz, ağırlığınızı koyuyorsunuz ama berabere kalıyorsunuz. 2 puanı kaybettik ama eğer o maçı kazanmış olsaydık, futbolcularımızın moralleri, güvenleri tavan yapmış olacaktı. Tabi ki bundan sonraki yapacağımız tek şey, futbolcularımızın o güven ve inançlarını devam ettirebilmelerini sağlamak olacak. İyi mücadele ediyorsunuz, kazanma arzusu içerisinde oynuyorsunuz, çok az kusursuz oynuyorsunuz ama 2 puanı kaybediyorsunuz. Futbolun içerisinde maalesef bunlar var. Yarıştan koptuk mu? Yüzde 50 şansımız var ise bunu yüzde 30'a düşürdük. Ligde kalan 5 maçımızı kazanmak içinde elimizden geleni yapacağız. Kalan maçlarımızın hepsini kazanmamız lazım. Eğer 44 Malatyaspor sezon boyunca bu yarışın içerisinde mücadele etmiş ise, kalan 5 maçını da kazanmak zorundadır."

"BÜYÜK BİR ŞANSSIZLIK YAŞADIK"

Forvet oyuncusu Ayhan Yaman'ın sakatlığının Kilis Belediyespor maçına yansımasının kendileri adına büyük bir şansızlık olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, "Kilis Belediyespor maçında ortaya konulan oyuna baktığımızda; almak istediğimiz oyuncuları kadromuza katsaydık, acaba Salih ve Talat kadar performans gösterebilir miydi? İstediğimiz transferleri yapamasak da, gönül rahatlığım var. Kilis Belediyespor maçını herkes seyretti ve 'bir santraforumuz olsaydı' dediler. Olsaydı maç çok daha farklı olurdu denildi. Ayhan Yaman'ın sakatlığı nedeniyle forma giyememesi bir şansızlıktı. Biz transferleri böylesi maçlar için yapıyoruz. Transfer konusu da böyle bir maça yansıdı. Halil İbrahim sakatlığı nedeniyle maçlara ağırlığını koyamıyor. Öyle bir yoksun oynuyorsunuz. Yoksun oynayınca da, 'takıma şu oyuncu alınsaydı' dedirtiyor. Ayhan Yaman tecrübesiyle takımı daha hareketlendirecekti. 3 tane gol atıyor, bunun yanında 3 tane de gol attırıyor. Kilis Belediyespor maçında da öyle pozisyonlar yakalandı. O pozisyonlarda Ayhan'ı aradım. Yapacak ya da konuşacak bir şey yok. Ayhan'ın sakatlığının Kilis Belediyespor maçına rastlaması bizim için büyük bir şansızlık" diye konuştu. 

"MALATYA'NIN TAKIMININ KÜME DÜŞMESİNİ KENDİME YEDİREMEM"

Tekin, Malatya'nın bir takımının küme düşmesini kendisine yediremeyeceğini dile getirerek, "Deplasmanda 3 tane maç oynayacağız. Kilis Belediyespor maçının psikolojik yapısını geride bırakarak, kalan maçlara çıkmamız lazım. Onun için çalışıyoruz. Artık futbolcuların oyunsal olarak eksikleri çok asgariye indi. Bu maçta bir kaç tane pozisyon hatası vardı, onları da söyledik. Şimdi orada bir rahatlığım var. Ama bizim 5 maçımızı da kazanmamız lazım. hem yüzde 30'lık şansımızı sürdürmek hem de olası bir durumda 'keşke bu maçı kazansaydık' dememek için kazanmalıyız. Tabi Malatya Yeşilyurtspor'un da rakipleriyle oynayacağız. O açıdan da önemli maçlar oynayacağız. Malatyalı bir teknik adam olarak, Malatya'nın bir takımının küme düşmesini kendime yediremem. Ben Malatya Yeşilyurtspor'un bu ligde kalacağına inanıyorum. Dışarıya karşı Malatya'nın verdiği bir yarış var. Bu yarışma içerisinde de ne olursa olsun, Malatya'nın bir takımının son sırada yer alan 2 takımdan birisi olarak küme düşmesini kesinlikle kabul edemem" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız