SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 37 Arttı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:31
Yüzde 37 Arttı
A- A+ PAYLAŞ
 
Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde,  Malatya Alabalık Üreticileri Birliği'nin mali genel kurulu yapıldı. 
 
Genel kurul öncesinde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, "İlimizde 2011 yılında alabalık üretimi yüzde 37 oranına artışı oldu. Kurulu tesiste yüzde 100 büyüme sağladık. Ancak fiili üretimde yüzde 37'lik artışımız var. 2011 yılında yapılan üretime, bu yıl 3 milyon 129 bin TL desteğimiz olacak. Önümüzdeki ay bakanlık tarafından ödemesi yapılacak. Hedefimiz 2015'de 20 bin ton alabalık üretimi gerçekleştirmektir. Şu anda, 10 bin 643 ton civarında üretim kapasitesine ulaştık. Kömürhan Köprüsü'nden sonra kafes balıkçılık yapılyor. Buradan da 20 bin ton balık üreticilince, 2020'ye kadar, toplam 40 bin ton balık üretimi gerçekleşmiş olacaktır" ifadelerini kullandı. 
 
Malatya Alabalık Üreticileri Birliği Başkanı Fatih Kabakaş, yaptığı konumada, "Bir yıl önce kurulduk. Ancak geçtiğimiz Eylül ayında ofisimizi kurup çalışmaya başladık. Alabalık üretiminin yüzde 37 oranına artışı oldu. Kültür balıkçılığında yetiştirilen balıklar doğal ve sağlık açısından hiçbir zararlı madde içermiyor., Malatya'nın Alabalık açısından kaliteli su kaynağı var. " dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız