SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 4 Meyilli Olacak..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Çevreyolu Sanayi Kavşağı'nda inşaatına başlanılan alt geçit çalışmalarında milletvekilleri inceleme yaptı.

AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık ve İhsan Koca, İl Başkanı Ahmet Çakır, Karayolları Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş, Çevreyolu Sanayi Kavşağı'nda inşaatına başlanılan alt geçitte inceleme yapıp, basın açıklamasında bulundular.

Burada konuşan milletvekili Öznur Çalık, geçen yılın Kasım ayında 14 milyon 768 bin YTL'ye ihalesi yapılan Sanayi ve Turgut Temelli Caddesi alt kavşaklarının düzenlenmesi ve üst geçit ihalesinden sonra, buralara alt geçit yapılmasının daha doğru olacağı görüşünde birleşilmesi nedeniyle, ilk alt geçit inşaatına sanayi kavşağında başlanıldığını bildirdi. Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan Sanayi Kavşağı alt geçidinden sonra da Turgut Temelli Caddesi alt kavşağında alt geçit çalışmasına başlanılacağını aktaran Öznur Çalık, "Sanayi kavşağı 6 milyon YTL civarında mal olacak. 2,6 milyon YTL ödeneği gelmiş durumda. Ek ödenek talep ettik" şeklinde konuştu.

Milletvekili İhsan Koca da alt geçitlerin kısmen de olsa trafiği rahatlatacağını ifade ederek, "Bu tür çalışmalarımızın ve hizmetlerimizin devamı gelecek" dedi.

Karayolları Elazığ Bölge Müdür Yardımcısı Turan Gülhaş ise alt geçit konusunda teknik bilgi verdi. 520 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğinde olacak alt geçidin 80 bin metreküp hafriyat çıkarılacağını ve 2 bin ton demir kullanılacağını dile getiren Gülhaş, meyilin yüzde 4 olacağını ve ortalama 6 milyon YTL'ye mal olacağını bildirdi.

Bu arada, inşaatı devam eden Beylerderesi Viyadüğü çalışmaları hakkında da basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Turan Gülhaş, Şoför Okulu nizamiyesi yakınında yer alacak olan Viyadüğün bir ayağı ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri ile görüşmelerin sürdüğünü ve kısa sürede çözümlemeye çalıştıklarını bildirdi. 3 ve 2 nolu ayaklarda çalışmaların sürdüğünü aktaran Turan Gülhaş, en son olarak Şoför Okulu nizamiyesi yakınındaki 1 nolu ayağın yapılacağını bildirdi.

Milletvekili Öznur Çalık da, viyadüğün 2009 sonu itibarıyla bitirilmesinin planlandığını ifade edip, 2 milyon YTL ödeneğin bu yıl az olacağını, bu nedenle 6 milyon YTL ek ödenek talep ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız