SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 40 Düşüş Var'

A- A+ PAYLAŞ

Hyundai Genel Müdürü Kurthan Tarakçıoğlu, Türkiye'de krizlerden en çok etkilenen sektörlerin başında otomotivin geldiğini söyledi.

Mevcut ekonomik ve pazar durumlarını değerlendirmek amacıyla turneye çıktıklarını belirten Tarakçıoğlu, "Anadolu turnemizin ikinci ayağı olarak Malatya'ya geldik. Yaşanan kriz otomotiv sektörünü etkiledi, etkileyecektir de. Bu nedenle bizde bunun bir değerlendirmesini yapıyoruz. Otomotiv sektörü küresel anlamda krizlerde en hassas olan sektördür. Çünkü, tüketici oto alımını bir miktar erteleyebiliyor. Direk tüketim malı olmadığı için otomotiv sektörüne tüketici direk cevap verdi. Yüzde 40 bir düşüş yaşadık. Avrupa'da da böyle bir düşüş oldu ancak, Türkiye bu kadar doymuş değil. Türkiye'de halen bir ihtiyaç söz konusu olduğu için ben derin bir düşüşün olacağını sanmıyorum. Buradaki kilit nokta bankaların tüketici kredileri konusunda daha esnek olabilmesi ve tüketici kredilerinin ucunu açabilmesiyle alakalı. Tüketici kredilere ulaşabildiği sürece sektörün de önü açık diye düşünüyorum. Esas sektörün önündeki sorun, finansman kaynaklı bir sorundur. Bunun çözümüyle birlikte birkaç aya kadar toparlanma olacaktır" dedi.

2009 yılı hedeflerine de değinen Tarakçıoğlu, yeniden bir revize yaptıklarını kaydederek, "Mevcut şartlar altında 2009 yılında toplam otomotiv pazarından Hyundai olarak yüzde 8 pazar payı alarak, pazardaki en büyük 5. marka olan durumumuzu korumayı hedefliyoruz. Bunun yanında önümüzdeki yıl iki yeni ürünümüzü tüketicilerimizle tanıştıracağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız