SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 45'le Bile Mümkün Değil'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:52:39
'Yüzde 45'le Bile Mümkün Değil'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, koalisyon dönemlerinde güçlü iktidarların olmasının mümkün olmayacağını söyledi. 

Ankara’da AKP ve CHP arasında koalisyon pazarlığı devam ederken, siyasilerinde bir numaralı gündemi koalisyon. Malatya’da seçim sonrası teşekkür ziyaretleri kapsamında AKP Yeşilyurt İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci’nin de gündeminde koalisyon görüşmeleri vardı.

Önlerinde çok zorlu bir sürecin bulunduğunu vurgulayan Tüfenkci, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan tabloda hiçbir partinin tek başına iktidara gelemediğini hatırlattı. Güçlü iktidarlar ve istikrarlı hükümetlerin yürürlükteki parlamenter sistemle ortaya çıkmasının mümkün olmayacağını ifade eden Tüfenkci, “Çünkü 1980 darbesinden sonra ortaya çıkan bu Anayasa’da parlamenter sistemin iki parti ile en fazla üç parti ile yürümesi ön görülüyor. Ancak bu sistemde 4’üncü bir partinin yüzde 11’in üzerinde bir oy ile meclise girmesi durumunda isterseniz siz yüzde 45 oy alın tek başına iktidar olmanız mümkün değil” dedi.

Konuşmasında HDP’yi eleştiren Tüfenkci, “CHP’yi parlatan güçler, CHP ile MHP’yi birleştiren güçler daha sonra parlamenter sistemin bu zaafını hatırlayarak HDP’yi parlatıp dördüncü parti olarak meclise göndermenin hesabını yaptılar” diye konuştu.

Seçimden önce HDP’nin bir proje olduğunu savunduklarını hatırlatan Tüfenkci, “Bu proje bu AK Parti’yi iktidardan düşürmek ve ülkeyi koalisyonlara teslim etme projesidir. Koalisyonlar olduğunda güçlü iktidarların olması mümkün değil. Koalisyonlar olduğunda unutulmaya yüz tutmuş bir takım güçlerin yeniden sahneye çıktığına şaşmamamız lazım. Özellikle medya bunun bir ayağı yine TÜSİAD gibi sermaye grupları da bunun bir ayağıdır” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt AKP İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya da, ziyaretinden dolayı Tüfenkci’ye teşekkür ederek, seçimlerde ekip ruhu içerisinde yaptıkları çalışma sonucunda Malatya’da başarılı bir sonuç elde ettiklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız