SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 50 Hibeyle Desteklenecek

A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması konusundaki destekler anlatıldı.
 
TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü IPARD programı çerçevesinde kullandırılacak fonlar hakkında Malatyalı yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla sektörel toplantılara başladı. 7 başlık altında Malatya çiftçisi ve yatırımcısının desteklenmesini amaçlayan TKDK, her başlık için sektörde faaliyet gösteren firmalar ve ilgili sektörlerde yatırım yapmayı düşünen girişimciler ile bir araya geliyor.
 
Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması alt tedbiri kapsamında TKDK uzmanları ile sektör temsilcileri buluştu. Yapılan toplantıda; süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması alt tedbiri için mevcut işletmelerin modernizasyonu, genişletilmesi veya yeni işletmelerin, işleme tesislerinin inşası konusunda yapılacak yapım işleri ile makine ekipman alımı konusunda yapılacak yatırımların, projeleri uygun bulunanlara toplam uygun harcama tutarı 3 milyon Euro’yu geçmemek kaydıyla yüzde 50 oranında hibe şeklinde destekleneceği bildirildi.
 
TKDK tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, TKDK uzmanları tanıtım faaliyetlerine sektörel toplantılar ve ilçe ziyaretleri ile devam edileceği, bu kapsamda 28 Ekim 2011 Cuma günü saat 10:00'da TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü hizmet binasında kanatlı et yetiştiriciliği konusundaki hibe desteklerine ilişkin bir toplantı yapılacağı, yatırım yapmayı düşünen herkesin toplantıya katılabileceği belirtildi.
 
Toplantıda sektörel toplantılara katılamayan, ancak hibe destekleri ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların, kurumun www.tkdk.gov.tr adresi, 444 85 35 no'lu Yardım Masası hattı ve İl Koordinatörlüğü Hizmet binasında oluşturulan yardım masalarından ayrıntılı bilgi alınabileceğinin altı çizildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız