SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yüzde 50'si İmza Verdi..''

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin uygulanacağı Beydağı bölgesinde mal sahiplerinin yüzde 50’sinin projenin uygulanmasını istediğini ve bunun için imza verdiğini söyledi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesi’ne ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlk yapılan değer tespitine itirazların ardından yaklaşık 8 ay süren ikinci bir değer tespiti yapıldığını söyleyen Ahmet Çakır, ardından hak sahiplerinin TOKİ tarafından çağrılarak birebir görüşüldüğünü söyledi.

TOKİ’nin verdiği son bilgilere göre hak sahiplerinin bu görüşmelerden sonra yüzde 50’sinin Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanmasını kabul ettiğini ve imza verdiğini söyleyen Başkan Çakır, “Yüzde 30 civarında kabul etmeyenler var. Bunun dışında kalanlar da henüz karar veremeyenler ve görüşmeye gelmeyenler de var. Süreç devam ediyor. İmza veren hak sahiplerinin bulunduğu etaplarda çalışmalar başlatılacak” diye konuştu.

En başından beri vatandaşın lehine olacak şekilde düzenlemeler yaptıklarını aktaran Çakır, “Biz bu süreçten sonra da vatandaşımızı göz ardı etmeden memnun etmeye çalışacağız. Vatandaşımızın avantajlı çıkması bizim için en önemli konulardan bir tanesi. Evlerin değerinde de yüzde 27 oranında artış var” dedi.

Ahmet Çakır, imza atan vatandaşların bulunduğu bölgede ilk etap çalışmalarının başlayıp başlamayacağı yönündeki bir soruya ise, “Zaten bölgede bir de belediyenin mülkiyetinde olan yerlerin TOKİ’ye devri ile ilgili sıkıntılar vardı. Yakın zamanda aşılacak bu mülkiyet devrinden sonra TOKİ, ihale ilanına çıkacak ve projeye başlanacak. Birinci ve ikinci etap mal sahiplerinin kabul etmesiyle diğer görüşmeler tamamlanana kadar çalışma başlatılacak” diye konuştu.

Ahmet Çakır, vatandaşların ilk yapılan değer tespitlerine itirazlarından sonra ikinci yapılan değer tespitinde ortalama yüzde 27 civarında bir artış olduğunu kaydetti.

Çakır “Ortalamada baktığımızda yüzde 27 oranında bir artış gözüküyor. Örneğin geçen yıl 200 bin TL değeri olan bir mülkiyete, bu sene yaklaşık 270 bin TL değer biçildi. Ama burada bazı vatandaşlarımızın ölçüm ve hesaplamalarından kaynaklanan düşmeler de oldu’ ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız