SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 57'si Şiddet Görüyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:02:06
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da, "Karakavak Mahallesi'ndeki kadına yönelik şiddetin analizi" anketinde kadınların yüzde 57'si şiddete maruz kaldığı tespit edildi. 
 
Orta öğretim öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmasına katılıp, bölgede beğenilen 24 projesi arasına girerek sergilenmeye değer kabul edilen "Karakavak Mahallesi'ndeki kadına yönelik şiddetin analizi" sonucunda ilginiç sonuçlar ortaya çıktı. Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nrde düzenlenen orta öğretim öğrencileri arası araştırma projeleri sergisine katılan Malatya Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nin , "Karakavak Mahallesi'ndeki kadına yönelik şiddetin analizi" sonucunda kadınların yüzde 57'si şiddete maruz kaldığı tespit edildi. 
 
Malatya'nın yoksul kesim ve göç alan bölgesi olarak bilinen Merkez Karakavak Mahallesi'nde, kadına yönelik şiddetin analizi projesi hakkında bilgi veren Orgeneral Eşref Bitlis Anadolu Lisesi öğrencisi Kader Gül, " Yaptığımız proje, Karakavak bölgesindeki kadına yönelik şiddetin analizidir. Bölgemizde, 4 bin 500 kadın ve 100 kadın üzerinde 20 soruluk anketi göre yüzde 57'si şiddete maruz kaldığı tespit edildi. 
 
Çok az sıyadaki kadının psikolojik yardım aldığı görüldü. Bir çok kadının da kanunların eksik olduğunu belirtti" ifadelerini kullandı. Projeyi hazırlayanlardan biri olan Ebru Çoban ise, "Tesüdüf örnekleme, yöntemiyle 100 kadına 20 soruluk anket sonucu kadınların yüzde 57 şiddet, cinsel ve ekonomik şiddet gördüğü tespit edildi" şeklinde konuştu. Sergiyi gezen İnönü Üniversitesi Rektör yardımcısı aynı zaman psikoloji öğretim üyesi olan Prof.Dr.Süheyla Ünal da, " Kadına yönelik şiddet konusunda öğrencilerin seçtiği konu önemlidir. Bu konulara genç yaşta öğrencilerin ilgili ve konuya duyarlılık göstermesi etkiledi beni. Öğrencilerin şimdiden bu tür konulara duyarlılık göstermeleri önemlidir. Çalışma yaptıkları bölgedeki kadınlara anketin yanı sıra, kadınları eğitmeleri önemlidir" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız