SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yüzde 70'i Almayacağız''

A- A+ PAYLAŞ

Gözde Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr Kenan Kalı, 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girecek olan özel sağlık kurumlarında tedavi hizmeti alan hastalardan yüzde 70 katılım payı alınması uygulamasını hayata geçirmeyeceklerini söyledi. Kenan Kalı, yüzde 70 katılım payı olayının kamuoyu tarafından yanlış bilindiğini de ifade ederek “Hastanın muayene masrafı yine devlet tarafından karşılanacak. Ancak özel hastane isterse muayene ücretinin yüzde 70’ini hastadan talep edecek. Fakat biz Gözde Sağlık Grubu olarak kanunun bize tanıdığı bu hakkı kullanmayacağız ve hastalarımızdan yüzde 70 katılım payı almayacağız” dedi.

Dr. Kalı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. İbrahim Karaman ve Enmac Danışmanlık Yetkilisi Hülya Mutlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 2009 yılını değerlendirirken, 2010 yılında sağlık alanındaki yatırımları ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Ciddi bir ekiple, vatandaşlara nitelikli sağlık hizmeti sunmak için çalıştıklarını söyleyen Kenan Kalı, bunun sonucunda Malatya dışından da birçok vatandın tercih ettiği bir sağlık kuruluşu haline geldiklerini aktardı.
Şimdi de ulusal bir marka olma yolundaki alt yapı çalışmalarını hemen hemen tamamladıklarını bildiren Kenan Kalı, 1 Ocak’tan itibaren de hastalardan yüzde 70 katılım payı almayarak vatandaşın yanında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kalı, katılım payı ile ilgili olarak, şu bilgileri verdi:

“Malatya'da 1 Ocak'tan itibaren hiçbir şey değişmeyecek. Malatya'da çoğu özel hastanede katılım ücreti alınmıyor. Malatya'da özel hastaneler Malatya'nın yanında oldular. Yani 1 Ocak'tan itibaren Malatya'da yüzde 70 katılım payı uygulanmayacak. Hastalarımızın aleyhine olan bir durum uygulanmayacak. Dönem dönem Malatya'daki özel hastane yöneticileri olarak bir araya geliyoruz. Özel sağlık sektörü Malatya ve Malatyalının yanında olmaya devam edecek. Büyükşehirlerde hastalar büyük paralar ödeyebilirler ama Malatya'da değişen bir şey olmayacak.”
Özel hastanelerin sınıflandırılması konusuna da değinen Kalı, çok büyük külfet getirmesine rağmen uygulamayı beğendiklerini ifade ederek şöyle konuştu.

“Hükümet bir adım atarak hastanelerin anlaşmalarını devam ettirmek amacıyla bu uygulamayı yapacak. Tabi özel hastanelerin sınıflandırılması söz konusu ve buda kaliteyi artırmaya yönelik olacak. A'dan E'ye kadar özel hastaneler sınıflandırılacak. Örneğin A grubunda olabilmek için açık kalp ameliyatı yapabilmeniz gerekiyor. Açık kalp ameliyatlarının yapılmadığı hastaneler A grubunda olamayacak. A gurubunda olanla E grubunda olan hastaneler arasında maliyet değişmeyecek. Bu sınıflandırmayla birlikte özel hastaneler kalitelerini arttırmak amacıyla çalışacaklar.”

Kalı, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak, “Acile gelen bir hasta durumum acil diyorsa acildir. Hastanın durumunun acil olmadığı kanıtlanıncaya kadar acildir. Ama vatandaşlarımızdan ricamız, acili poliklinik olarak kullanmasınlar. Acil, acil hastalar için ayrılmış bir bölümdür. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz” ifadesine yer verdi.

Katılım ücretleriyle ilgili olarak bütün hastanelerin eşit olmasını istediklerini kaydeden Kalı, "Katılım ücretlerinde sıkıntı var. Muayene ücretleri bedava olmamalı ama bunun bütün hastanelerde eşit olması gerekiyor. Ben, sektör içinde adil olmayan bu tutumların zaman içerisinde değişeceğine inanıyorum” dedi.

Kalı, ekonomik krizden büyüyerek çıktıklarını, Gözde hastanesi olarak Malatya'da güzel işlere imza atacaklarını dile getirerek, “Hizmete girdiğimizde marka ve kaliteyi ön planda tutuk. Malatya'da ciddi bir istihdam oluşturarak, ciddi bir ekiple hizmet veriyoruz. Şimdi de ulusal bir marka olma yolunda çalışmalarımızı hemen hemen tamamladık. Kalple ilgili yapılamayan bazı uygulamaları ciddi ve tecrübeli bir ekiple yapacağız. Biz, her zaman doğru işleri doğru insanlarla yapıyoruz. Malatya'da sağlık bilimleri üniversitesi kurmayı hedefliyoruz. Bunu kendime bir görev olarak görüyorum. Samimi olarak bütün çalışma arkadaşlarımla beraber Malatya'ya en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz” diye konuştu.

ENMAC Danışmanlık Sorumlularından Hülya Mutlu da, Özel hastanelere danışmanlık ve eğitim hizmeti verdiklerini söyleyerek, “Son dönemlerde Malatya'ya çok daha büyük katma değer veriyoruz. Hastanelerde akreditasyon yaparak, sıfır hatayla hizmet vermeleri için eğitimler düzenliyoruz. Bu nedenle de Özel Gözde Hastanesi'nde personeli ciddi bir eğitimden geçireceğiz. Gözde Hastanesi gerek hasta memnuniyeti gerekse hasta yakınlarının memnuniyetini ön planda tutuyor. Biz de bunu göz önüne alarak, çeşitli çalışmalarda bulunacağız” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız