SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 80 Destek Verecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, “AK Parti için 367 milletvekilini almak şuanda çokta zor görünmüyor. Muhalefet partilerini tabanları da anayasa değişiklik paketine destek verecektir. Halkımız yüzde 80'lerin üzerinden bir destekle anayasa değişiklik paketine destek verecektir” dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişiklik paketi ile ilgili kararı hakkında, konuşan Şahin, "Anayasa değişikliği ile ilgili olarak Meclis'te çok yoğun bir gündem oldu, iktidar ve muhalefet partisi milletvekilleri gece gündüz çalıştılar. Ama, orada da gördük, gerçekten zamanı hunharca, hoyratça kullanan muhalefet anlayışı vardı, orada engellemeye çalıştılar, engelleyemediler. Güzel şeylerin halkın önüne, sandığa gelmesi kadar doğal bir şeyin olmadığını herkes çok daha iyi bilmekte. AK Parti iktidarları döneminde devrim niteliğinde çalışmalar yapıldı, çağ atlayan çalışmalar vardı. Bunların bir benzerini ebetteki, yasal reformlarında yapılması noktasında beklenen bir çalışma idi. Süreci görüyorsunuz. Bu ülke her ne kadar demokratik, laik, sosyal ve hukuk bir devleti olduğunun iddia edilmesine rağmen, her zaman için yer yer rejimimiz kesintilere ara verilmekte. Darbe anayasası tümden değişmesi gerekirken, ancak şuanda 30'a yakın bir madde gündeme alındı. Bu maddeler içerisinde çok önemli maddeler var. Yapılan yasal değişiklikler 12 Eylül'de halkımızın önüne gelecek. Ancak, Anayasa Mahkemesi'nin yaptığı çalışma ile bir kısım maddeler kırpılarak halkımızın önüne konuldu. Ben şahsen, Anayasa Mahkemesi'nin yetkisini aşarak, biraz daha muhalefeti memnun etme düşüncesi ile olduğunu ben tahmin ediyorum" diye konuştu.

Muhalefetin Anayasa Mahkemesi'ni kendi arka bahçesi olarak gördüğünü belirten Şahin, "Yasal zeminde siyaset yapmayı beceremeyen bu beceriksiz insanların, 20 yıl önce kendileri tarafından yargıda yaptıkları o çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bugün halkımız çok iyi bilmekte. Başka sayın Seyfi Oktay olmak üzere, bugün yargıda siyasallaşma olduğunun iddia edilmesine karşın, o gün yaptıkları atamalarla bugün ellerini ve eteklerini çekmiş değiller. Darda kaldıklarında, siyasetteki başarısızlıklarını yargı sürecini bir takım karanlık güçleri devreye sürerek kendi önlerini açmaya çalıştılar. Halkımız bunu çok iyi bilmekte" dedi.

Şahin şunları söyledi:

"Önümüzdeki 12 Eylül'de darbe yasasında alınan yoğunluk kadar ilimizde yüzde 80'ler kadar bir destek alınacaktır. Başbakanımız, 'Erken seçimi ihanet olarak' değerlendirmekte. Seçime 22 Temmuz 2011'de gidilecek. Biz AK Parti olarak 367’yi aşacak şekilde bir oy alacaktır. Şuanda 30 milletvekiline ihtiyacımız var. AK Parti için 367 milletvekilini almak şuanda çokta zor görünmüyor. Muhalefet partilerini tabanları da anayasa değişiklik paketine destek verecektir. Halkımız yüzde 80'lerin üzerinden bir destekle anayasa değişiklik paketine destek verecektir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız