SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 80 İstemiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:20:43
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) eski Genel Başkanlarından Süleyman Çelebi Malatya’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Çelebi, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve İl Yöneticileri ile birlikte, Akçadağ Merkezi, Kozluca, Ören ve Dilek Beldeleri ile Darıca, Kürecik  köylerini  ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

Ziyaretleri değerlendiren CHP İl Başkanı Enver Kiraz “İstanbul Milletvekilimiz ve Türkiye’deki sendikacılığın önemli isimlerinden Süleyman Çelebi’yi Malatya’da konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. Sayın Çelebi ile birlikte hem vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyor, hem de 33 beldede gerçekleştirdiğimiz referandumu yerinde görerek değerlendirmeler yapıyoruz” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ziyaretlerde yaptığı konuşmada  yerel seçimlerin hangi tarihte yapılıp yapılmamasının değil beldelerin ve köylerin kapatılması sorununun daha önemli olduğunu vurgulayarak “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak beldelerin ve  köylerin yasal statüleri devam etmesini istiyoruz. Malatya Büyükşehir olduktan sonra belde ve köylerini kapatmak istiyorlar. Kağıt üzerinde köylere ulaşmak kolay gibi geliyor ama pratikte çok büyük sıkıntılar yaşanacak. Biz İlkesel olarak duruma bütünlükçü bakıyoruz. Tüm Türkiye’de referandum yapıyoruz. Halkımıza beldelerinin kapatılmasını isteyip istemediğini soruyoruz.  Türkiye’nin bütününde %80 beldelerin kapanmasını istemiyor.” dedi.

İnsan hakları ihlallerine de değinen Çelebi  “ Adaletin olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Parasız eğitim isteyenler hapise atılıyorsa, temel özgürlüğü dile getiren yazarlar hapise atılıyorsa  o ülkede adalet olmaz. Çürümüşlük burada başlıyor. “ ifadelerine yer verdi.

Kürecik’e kurulan Füze Kalkanı’nın bölgede Türkiye’nin konumunu daha riskli hale getirdiğini belirten Süleyman Çelebi, “Füze kalkanı emperyalist güçlerin isteği doğrultusunda Malatya’ya kuruldu. İsrail’i korumak için ,Anadolu halkını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı olamaz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız