SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 80'i Tahsil Ediliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:47:52
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkan Vekili Cemil Müsevitoğlu, “Tahsilatın tahakkuka oranı yüzde 80.12’dir” dedi. 

Vergi Dairesi Başkan Vekili Müsevitoğlu, Vergi Haftası hakkında basın mensuplarına bilgi aktardı. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Müsevitoğlu, “Tahakkuk toplamımız 1 milyar 142 milyon TL, tahsilat toplamımız 795 milyon TL’dir. Tahsilat oranımız yüzde 69,63’dür. Bir önceki yıla göre bütçe gelirlerindeki tahakkuk artışımız yüzde 16.50, geçen yıla göre bütçe gelirlerindeki tahsilat oranı ise yüzde 17.05’dir. Vergi gelirleri olarak 2013 yılı sonu itibariyle tahakkuk toplamımız 910 milyon 661 bin TL’dir. Tahsilat toplamımız 729 milyon 685 bin TL’dir. Tahsilatın tahakkuka oranı yüzde 80.12’dir. Geçen yıla göre vergi gelirlerindeki tahakuk artışı oranı yüzde 15,72 iken, tahsilat oranımız yüzde 17,41 olarak gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Vergi Haftası hakkında bilgi aktaran Müsevitoğlu, “Kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla kutlanmakta olan Vergi Haftası’nın 25’incisi bu yıl 24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Malatya Vergi Dairesi Başkanlığı olarak, toplanan vergilerin sosyal boyutunun vurgulandığı etkinlikler gerçekleştirilecektir. Beyanname verme sürelerinin hemen öncesine rastlayan vergi haftamızda da hep birlikte vergiyi hatırlarken, etkinliklerimizle vergilerin kimin için toplandıklarına da dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Gerçekten, toplanan vergiler ile vergilerin harcandığı alanlar arasındaki doğrudan ilişki de hiçbir zaman gözden kaçırılmamalıdır. Verginin sadece yasal ve idari düzenlemelerle çözümünün mümkün olmayacağı gerçeğinden hareketle, bu haftada eğitim faaliyetlerine de ağırlık verdik. Bu kapsamda ki çalışmalarımızı; vergi bilincinin arttırılması için, önemli altyapı çalışmaları olarak görmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Hafta boyunca ziyaretlerde de bulunacaklarını söyleyen Müsevitoğlu, “İlköğretim okullarından 4 okul Başkanlığımız birimlerini ziyaret edecek, vergi konusunda bilgilendirileceklerdir. Yine 8 okul Başkanlığımız personeli tarafından ziyaret edilecek ve vergi konusunda bilgilendirme yapacaklardır. 25 Şubat 2014 Salı günü saat 18.00’de Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası Kongre Salonunda Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni yapılacak, törene müteakip kokteyl düzenlenecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız