SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 80'i Tamamlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:42
Yüzde 80'i Tamamlandı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi tarafından, şehrin doğu bölgesindeki ilçe, belde ve köylerden gelen toplu taşıma araçlarının bekleme yapacakları Doğu Garajı inşaatı büyük bir hızla devam ediyor.
 
Malatya Belediyesi tarafından konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Şehit Fevzi Mahallesi’nde yaklaşık 6 dönümlük bir alan üzerinde inşaatı devam eden Doğu garajı bünyesinde 39 adet işyerinin yanı sıra kafeterya, market, otopark ve idari bina gibi sosyal donatı alanları da bulunuyor.
 
Doğu garajı inşaatının yüzde 80 seviyesinde tamamlandığı; şu ana kadar ofislerin bulunduğu iç kısımlar ile koridorların kaba ve ince sıvalarının bitirildiği, kafeterya, market ve idari binaların bulunduğu kısımların da sıvasının yapıldığı bildirildi. Doğu Garajı inşaatının önemli bir aksilik çıkmadığı takdirde yılsonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
 
Öte yandan, şehrin kuzeyindeki ilçe, belde ve köyler ile Darende Ayvalı Beldesi’nden gelen toplu taşıma araçlarının bekleme yapmalarını sağlamak amacıyla geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarına başlanan Yeni Arapgir garajı da yüzde 75 seviyesinde tamamlandı.
 
Toplam 4 bloktan oluşan ve 4.7 dönümlük alan üzerinde 1.3 dönümü kapalı alan olarak inşa edilen Arapgir Garajı bünyesinde 24 adet dükkan, yolcu bekleme salonu, zabıta ofisi, güvenlik odası ile wc-lavabo grubu bulunuyor. 3.4 dönümlük alan ise otopark alanı olarak planlandı.
 
Arapgir Garajı’nda çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülürken, şu anda B ve D Bloklarının sıvalarının yapıldığı belirtildi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  Doğu Garajı ve Arapgir Garajı’nın Malatya için büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek, “Garajların inşaatları yoğun bir şekilde sürüyor. Her iki garajımızın da hizmete girmesiyle birlikte merkezde yaşanan trafik sıkışıklığı belli bir oranda rahatlayacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız