SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yüzde 80'i Üyemiz''

A- A+ PAYLAŞ

Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, "Yeni bir eğitim dönemine başladığımız bu günde yeni atanan yöneticilerimize başarılar diliyor, sendika olarak yapacakları olumlu her çalışmanın destekçisi olacağımızı, yanlarında olduğumuzu burada bir kere daha deklare etmek istiyorum" diyerek, sınava dayalı olarak Malatya'da yapılan 134 müdür atamasının yüzde 80 i sendikalarının üyesi olduğunu bildirdi.

Okullarda ikinci yarının başlaması nedeniyle sendika binasında basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Şahin Kayaduman, "2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı bugün başlamıştır. Bilindiği gibi eğitim, ülkemizin ve Dünya'nın en önemli meselesidir. Her yeni dönem hep yeni umutlarla başlamıştır.

Eğitim-Bir-Sen olarak bizi farklı kılan, sendikacılık anlayışımız ve hedeflerimizdir. Biz kavga için değil, kardeşlik için varız. Milletin değerleriyle yüzde yüz örtüşen bir sendikacılığın temelini biz attık. Toplumun farklı kesimlerine yönelik diyalog sürecini destekliyoruz. Oldukça geniş bir kitleyi ilgilendiren başörtüsü sorununun halen devam etmesinden kaygı duyuyoruz. Maalesef ülkemizde 12 yaşından küçük çocuklar şarkıcı olabiliyor, balerin olabiliyor, ama on yılı aşkın bir süredir Kur'an Kursuna
gidemiyor, dinini öğrenemiyor. Toplumda yaşanan sapmaların temelinde bu yasakların önemli bir etken olduğunu düşünüyoruz. Bu sınırlama, uluslararası sözleşmelere ve hukuk kurallarına aykırıdır.

Devlet, işçisiyle toplu sözleşme yapıyor, memuruyla ise toplu görüşüyor. Toplu sözleşme hakkını elde edebilmek için, ekmeğimizi büyütmek için, özgürlüklerin genişletilmesi için bu Anayasanın değişmesi şarttır" ifadelerini kullandı.

"Promosyonların tamamının çalışanlara verilmesi yönündeki mücadelemiz sonuç verdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda yetkili sendika olarak Kurum İdari Kurulu toplantısında gündeme getirerek, imza altına aldığımız, 'Çalışanlara, maaşları karşılığında bankalarca verilen promosyonların tamamının verilmesi' kararı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili genelgeyi yayınlamasıyla uygulamaya girdi. Genelgeye göre, 1 Şubat 2010 tarihinden itibaren okul ve kurumların, bankalarla yapacağı sözleşmelerde parasal
kaynakların tamamı eğitim çalışanlarına dağıtılacaktır.
Konfederasyonumuz Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen'in açtığı davada, mahkeme 4/C'lilerin sendika üyesi olabileceği yönünde karar vermiş, karar Yargıtay tarafından da onanmıştır" diyen Kayaduman, daha sonra şunları belirtti:

"Sorumlu sendikacılık anlayışıyla yönetici adaylarının sınava hazırlanmaları için kurs açtık. İlimizde 420 kişinin katıldığı hazırlık kursunda yüzde 90 başarı elde edilmiştir. Sınava dayalı olarak ilimizde yapılan 134 müdür atamasının yüzde 80'i sendikamızın üyesidir. Bu durum yıllarca kendi başarısızlıklarını bizim başarımızla gizlemeye çalışan diğer sendikaların, geçmişte kopardıkları yaygaranın boşuna olduğunun ispatıdır. Görülmüştür ki Eğitim-Bir-Sen, bir yerlere yandaş değil, eğitim ve eğitimciler için çalışan, hakkın ve haklının yanında olan ciddiyetle ve hizmet sendikacılığı sorumluluğuyla büyüyen bir buluşma noktasıdır.

Yeni bir eğitim dönemine başladığımız bu günde yeni atanan yöneticilerimize başarılar diliyor, sendika olarak yapacakları olumlu her çalışmanın destekçisi olacağımızı, yanlarında olduğumuzu burada bir kere daha deklare etmek istiyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız