SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 83'ü Arkadan Çarpma!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Yakup Kurtaran, Malatya'da trafik konusundaki en büyük sıkıntının yayaların yaya geçidini kullanmaması, sürücülerin ise aşırı hız yapması olduğunu söyledi.

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Yakup Kurtaran, "Tüm sürücülerimizden trafik kuralarına uymaların istiyoruz. Malatya ile ilgili bir hususu özellikle belirtmek istiyorum, bilhassa yayalarımızın mutlaka trafik işareti olan, ışıklı işaret olan yerlerden yolu karşıdan karşıya geçmelerini istiyoruz. Çünkü Malatya'da yayalara çarpma sonucu meydana gelen kazalarda önemli bir artış var. Malatya'da yayalarında dikkatsiz olduğu görülüyor" dedi.

Malatya'da sürücülerin araç hızını hava, yol ve şartlara göre uydurmadığının verilen cezalardan daha rahat bir şekilde tespit edildiğini belirten Kurtaran, araç sürücülerinin yine dönemeçlerde ve kavşaklara yaklaşıldığında araç sürücülerinin Malatya'da hızlarını azaltmadığının tespit edildiğini kaydetti.

Malatya'da araç sürücülerinin kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymadığını da belirten Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Yakup Kurtaran, "Arkadan çarpma sonucunda meydana gelen kazalar Malatya'daki trafik kazalarının yüzde 83'lük bölümünü oluşturuyor. Bu kazalardaki hataların yüzde 95'i sürücü hatası olarak ortaya çıkıyor. Malatya'daki sürücüler biraz daha dikkatli olmalıdır. Malatya'da çok önemli bir miktarda kırmızı ışık ihlali nedeniylede yazılan cezalar ön plana çıkıyor" dedi.

Malatya'da fazla yolcu taşıma konusunda da trafikte sıkıntı yaşandığını belirten Kurtaran, araçların muayene edilmemesinin de Malatya'da önemli bir sorun olduğunu kaydetti.

Tüm hedeflerini Malatya trafiğini rahatlatmak olduğunu ve trafik akışını daha güvenli hale getirmek istediklerini belirten Kurtaran, vatandaşlardan öncelikle trafik kurallarına uymalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız