SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 85 Destek Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, kapalı yerlerde uygulanan sigara yasağı ile ilgili yapılan ankette, vatandaşların yüzde 85'inin yasağı desteklediği ortaya çıktı.

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Sigara Kanunu ile ilgili olarak yaptıkları anket hakkında bilgi verdi. Zengin, "Malatya halkının Kanun'la ilgili görüşlerini belirlemek üzere; 10 lokanta, 10 kafeterya, 10 kahvehane, 10 birahane olmak üzere toplam 40 işletme sahibi, 4 çalışan ve 10 müşteri olmak üzere toplam 600 kişi üzerinde yapılan anket çalışması sonucunda, halkımızın yüzde 85 oranında kanunu onayladığı ve sigara yasağına ilişkin uygulamaları desteklediği görülmüştür" şeklinde konuştu.

19 Temmuz 2009 tarihinden bu yana; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve Sağlık Müdürlüğümüz çalışanlarından teşkil edilen denetim ekiplerinin 08.00-23.00 saatleri arasında görev yaptığını bildiren Zengin, "19 Temmuz -17 Ağustos 2009 tarihleri arasında kamu ve özel işyerlerine toplam 1842 ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretlerde; toplam 456 aksaklık tespit edilmiş olup, bu aksaklıklar çoğunlukla yasal uyarı levhalarının yokluğu veya mevzuata uygun olmaması şeklinde
belirlenmiştir. Aksaklıklar verilen süreler içinde işletmeler tarafından hızla düzeltilmiştir. Yasak alanlarda tütün ürünü tüketen 3 kişiye de cezai müeyyide uygulanmıştır. Halkımızın Kanun'un uygulanmasına büyük katkısı bulunmakta olup, "Malatya yüzde 100 Dumansız Hava Sahası" hedefimize kısa zamanda ulaşabileceğimiz inancını taşımaktayız. Artık kahvehaneler, barlar, kafeler, restoranlar ve eğlence meknları dahil, halkın ortak kullandığı tüm kapalı alanlar sigara dumanından yüzde 100 arınacak. Programın temel hedefi, 2010 yılına kadar ülkemizde 15 yaş üzerinde sigara içmeyenlerin oranını yüzde 80?in üzerine çıkarmak, 15 yaş altında ise yüzde 100'e yakın olmasını sağlamaktır. Vatandaşlarımız, 4207 sayılı Kanun'un ihlali durumlarında Müdürlüğümüzde bulunan Dumansız Hava İrtibat Merkezine 3256161 numaralı telefondan ve dumansizhavasahasi@malatyasaglik.gov.tr elektronik posta adresine ulaşarak şikayetlerini iletebilirler" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız