SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 85'i 'Tık' Ödemiş

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:48:35
Yüzde 85'i 'Tık' Ödemiş
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, 2015 yılı için belirlenen tahsilat oranı hedefinin yüzde 12 olduğunu ve Malatya’da bu oranın üzerine çıkmak istediklerini belirterek, kayısıda sorun yaşanmamasını temenni etti.

 26. Vergi Haftası nedeniyle Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Vergi Dairesi Başkanı Poyraz, Vergi Haftasını 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle düzenleyeceklerini belirtti.

Vergi Dairesi Başkanı Poyraz, Torba Yasası nedeniyle vergi borcu olanlara getirilen ödeme ve taksit kolaylıkları uygulaması hakkındaki son gelişme ile ilgili bilgiler aktararak, “6552 Sayılı Kanun kapsamında borcu olan her iki mükelleften biri yapılandırma için yapılandırmada bulunmuş. Yani borcu olan mükelleflerin yüzde 50’si başvuruda bulunmuş. Bu durum Türkiye genelinde de böyle, Malatya’da böyle. Tutar anlamında da yine kapsam alanına giren alacakların yarısı yapılandırılmış. Şuanda başvuru ve tutar fifti fifti, yani yarı yarıya. Yapılandırılan rakam Türkiye genelinde 43 milyar TL tutarında yapılandırma yapılmış. Malatya’da yapılandırılan borç tutarı ise 200 milyon TL. Birinci taksitte ne kadar ödenmiş diye soracak olursanız, bunun içinde borcunu tek taksitte ödeyenlerde var, diğer seçenekleri kullanarak taksit yapanlarda var; Türkiye genelinde 3 milyar TL’si birinci taksit olarak ödenmiş. Bu gerçekten büyük bir rakam. Malatya’da da ödenen 1. taksit ise yaklaşık 19 milyon TL. 1. Taksit ödemelerinde ortaya çıkan ödeme oranlarının makul düzeyde olduğunu düşünüyorum. Mükelleflerin hassasiyetlerinin ikinci, üçüncü ve dördüncü taksitlerde de devam edeceğini düşünüyorum. Burada altını çizmek gereken bir şey var, önemli bir konu; ‘Ben borcumu tamamını tek taksitte ödeyeceğim’ diyen mükelleflerimizin ödeme oranı yüzde 85 civarında. Yüzde 15 gibi bir fire var. Bu mükelleflerimiz eğer Şubat ayı sonuna kadar bir aylık gecikme cezasına katlanmak suretiyle bu yasadan yararlanma hakları bulunmaktadır” diye konuştu.

Poyraz, “Geçen yıl bütçe hedefleri belirlenirken, bir önceki yıla göre yüzde 7 gibi bir tahsilat artış oranı öngörülmüştür.  Gerçekleşme yüzde 8.2. Malatya’da Türkiye ortalamasına yakın. 2015 yılında bütçede öngörülen rakamlarımız çok daha yüksek. Bunun için 2015 yılı hedefleri biraz daha yüksek olarak belirlendi. Sanıyorum  tahsilattaki artış yüzde 12 olarak öngörülüyor. Biz bu yüzde 12’nin üzerine çıkmaya hedefliyoruz. Malatya’da kayısı konusunda problem yaşamayız İnşallah, bereketli bir yıl olur  vergi anlamında ve ürünlerimiz anlamında. Malatya’da 2014 yılında tahsil ettiğimiz rakam 650 milyon TL, 2013 yılında 600 milyon TL civarındaydı” şeklinde bilgi verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız