SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 86'sı İnsan Hatasından"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:11:29
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD), Üyelerine yönelik 'İş Sağlığı ve Güvenliği' eğitim semineri düzenledi. Eğitimi veren SARGEM teknik uzmanları, iş güvenliğini tehdit eden unsurları, risk analizlerini ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirlere ilişkin bilgi verdiler.

MAKİAD konferans salonunda gerçekleşen programa üye işadamları katıldı. İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleyen 6331 Sayılı Kanun çerçevesinde, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Dağlı tarafından çalışanları koruma altına almak, çalışma ortamının risk analizi ve risklere karşı alınması gereken önlemlere ilişkin bilgiler verdi.

Slayt gösterimi eşliğinde verilen eğitim seminerinde konuşan Dağlı, kanunu kamu ve özel sektör ayrımı yapılmaksızın işçi çalıştıran her kurumu kapsadığını dile getirdi. İşverenlerin, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu kaydeden Dağlı,  Bu çerçevede işverenler mesleki risklerin önlenmesi, her türlü tedbirin alınması ve organizasyonun yapılması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar. İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlayan işverenler, risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır, çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alır. dedi.

İş kazalarının yüzde 86 gibi yüksek bir oranda insan hatasından kaynaklandığını vurgulayan Dağlı, "Uykusuzluk, Bilgisizlik, tehlikeyi önemsememe, ihmal, tedbirsizlik, bakım yetersizliği, yorgunluk, işi ciddiye almama ve moral bozukluğu gibi nedenler, iş kazalarının başlıca faktörleri arasındadır. İnsan yaşamının söz konusu olduğu bu iş kazaları ve meslek hastalıkları dolayısı ile aynı zamanda yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ekonomik kayba yol açmaktadır. Bütün bu açılardan bakıldığında, basit ve düşük maliyetli önlemlerle bile pek çok hayat kurtarılabilmekte, sakatlıkların ve hastalıkların önüne geçilebilmektedir. Bunun için işverenin alacağı tedbirlerin yanı sıra çalışanların da işine yoğunlaşması, gördüğü aksaklıkları ve riskleri zaman kaybetmeksizin ilgillerine bildirmesi ve tedbir alması gerekmektedir" diye konuştu.

Program daha sonra soru cevap şeklinde son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız