SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 88'i Tüketici Lehine Sonuçlandı"

0
Güncellendi - 2016-08-22 03:45:00
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerine yılın ilk 6 ayında toplam 888 bin 489 başvuru yapıldığını bildirerek, "Karara bağlanan şikayetlerin yüzde 88'i tüketici lehine sonuçlandı." dedi.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Tüfenkci, vatandaşların alışverişlerindeki mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında tüketici hakem heyetlerinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Söz konusu sorunların çözümü için vatandaşların il ve ilçelerde kurulu tüketici hakem heyetlerine başvurduklarını anımsatan Tüfenkci, bu heyetlere yılın ilk 6 ayında toplam 888 bin 489 başvuru yapıldığını söyledi.

Başvuruların sektörel ayrımına bakıldığında yüzde 78'lik oranla bankacılık işlemlerinin ilk sırada yer aldığını ifade eden Tüfenkci, "Kalan başvuruların ise yüzde 14'ü ayıplı mal ve hizmetlere, yüzde 5,65'i mesafeli sözleşmeler ile abonelik sözleşmelerine, yüzde 0,69'u taksitli, ön ödemeli ve işyeri dışında sözleşmelere ve yüzde 0,19'u devre tatil ve paket turlara yönelik olmuştur." diye konuştu.

- "Yüzde 88'i tüketici lehine"

Tüfenkci, tüketici hakem heyetlerince yılın ilk 6 ayında karara bağlanan şikayetlerin yüzde 88'inin tüketicilerin lehine sonuçlandığını kaydetti.

Bakan Tüfenkci, geçtiğimiz günlerde başvuru yoğunluğu nedeniyle hakem heyetlerinde bazı sorunların yaşanabildiğini, bu nedenle heyetlerin yapısal değişikliklerine ilişkin hazırladıkları çalışmayı yakında hayata geçireceklerini ifade etmişti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatya havalimanı oto kiralama (7 yıl önce)
    İnsanlarımız boşvermesin her konuda hakkını arasın lütfen
    0
    0
    Yanıtla