SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzde 90.9'u Memnun Değil

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Araştırma Görevlisi Olarak Çalışan Hekimlerin Mesleki Memnuniyet Düzeyi" araştırmasında yüzde 61,5'u işinden memnun, yüzde 90,9'ının da maaşından memnun olmadığı ortaya çıktı.

Toplum Hekimliği Bülteni'nde 2006 yılında yayınlanan "İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Araştırma Görevlisi Olarak Çalışan Hekimlerin Mesleki Memnuniyet Düzeyi" araştırmasında varılan sonuca göre, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde çalışan araştırma görevlisi hekimlerin yüzde 61,5'unun meslek yaşamlarından memnun olduğu tespit edildi. Hekimlerin en çok yakındığı ilk üç mesleki memnuniyetsizlik alanı sırayla şöyle: Kazanılan gelir yüzde 90,9, mesleki eğitime ayrılan süre
yüzde 88,8 ve mesleki eğitime ayrılan bütçedir yüzde 82,5.
Bu araştırmayla ilgili yorum yapan İnönü Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, "Modern işletmelerde müşteriler iç ve dış müşteri olarak ikiye ayrılmaktadır. İşletmeden hizmet alanlar dış müşteri, işletmede çalışanlar iç müşteri olarak kabul edilmektedir. Örnek verirsek: Tıp Fakültesi Hastanesi'ne hastalık nedeniyle müracaat eden hastalar dış müşteri, hastanede çalışan akademisyen, araştırma görevlisi, hemşire, idari personel iç müşteri olarak sayılmaktadır. Yine modern işletmelerde iç ve dış müşteri memnuniyeti önemlidir. Diğer bir deyişle sadece hastanın değil, hastane çalışanlarının da hastaneden memnun olması önem kazanmıştır" şeklinde belirtti.

"Bu çalışma bize bir fikir vermektedir. Fakat bu tip çalışmaların tüm müşterilerle yapılması gerekir. Diğer bir deyişle tıp fakültesi için düşünürsek; akademisyenler ne kadar memnun? Tıp öğrencileri ne kadar memnun? İdari personel ne kadar memnun? Hastalar araştırma hastanesinden ne kadar memnun? Müşteri memnuniyeti araştırmalarının sadece bir kere yapılması yetmez, belli aralıklarla tekrar edilmesi gerekmektedir. Bu sayede alınan geribildirimler yoluyla iyileştirilebilecek durumlar düzeltilir. Yapılan iyileştirmelerin sonuçları yıllar içinde alınır."diyen Profesör Yakıncı, "Dünyanın en değerli varlığı insan olduğuna göre, müşteri memnuniyeti araştırmalarının insan için yapılabilecek en önemli çalışmalar olarak görmekteyim" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız