SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 90'ı Tamamlandı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Belediye Hizmet Binası yanında 30 dönüm alan üzerinde yapılan Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi inşaatları büyük oranda tamamlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, inşaatları tamamlanan projelerle ilgili incelemelerde bulunarak, bilgiler aldı.

Malatya’nın sosyal ve kültürel hayatına renk katacak projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Malatya kültürünün yaşatılması ile vatandaşlarımızın özel yeteneklerini sergileyebileceği güzel projemizi büyük oranda tamamlamış bulunuyoruz” dedi.

Kültür adası üzerinde inşa edilen binaların kaba inşaatlarının yanı sıra ince işlerin de büyük oranda tamamlandığını vurgulayan Başkan Çakır, “Sanat Galerimiz 7 bin m2 kapalı alana sahip, galerimiz içinde atölyeler, kurs merkezleri ve idari personel için odalar var. Sanat Galerimizin inşaatı % 90 seviyesinin üzerinde tamamlanmış durumda. Bu ayın sonuna kadar inşaatı tamamlamayı planlıyoruz. 

7 dönümlük alan üzerinde 3.500 m2’lik kapalı alan sahip olan sanat sokağımızın inşaatı ise tamamlanmış olup, Sanat Sokağı içerisinde; Malatya mutfağı, türkü kafe, halıcı konağı, sohbet kafe, kitap kafe, kent müzesi ve gençlik merkezi yer alıyor” dedi.

Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi çevre düzenlemesi için de proje hazırlandığını belirten Başkan Çakır, inşaatların tamamlanmasının hemen akabinde çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına da başlanacağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız