SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzde 90'ı Uyduruk, Kaydırık!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnşaat Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı ve İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanacağı Beydağı bölgesindeki 3 bin evin olası bir depremde yıkılma tehlikesi bulunduğunu kaydetti.

Aluçlu yaptığı açıklamada, Malatya'nın birinci derecede deprem bölgesi olduğunu vurgulayarak, özellikle Beydağı bölgesindeki Kentsel Dönüşüm Projesinin biran önce başlatılması gerektiğini belirterek, bu bölgedeki evlerin olası bir depremde yerle bir olacağını iddia etti.

Aluçlu şu ifadeleri ileri sürdü: "Malatya'da, Kentsel Dönüşüm Projesi başlatıldı. Yaklaşık 2 bin 8 93 tane konut bu projede yıkılacak. Kentsel Dönüşüm başlamadan bu yaklaşık 3 bin konut, olası bir depremde müthiş bir can ve mal kaybına neden olacak. Kentsel Dönüşüm Projesinde önce depreme yakalanırsak 2 bin 8 yüz 93 tane konut yerle bir olacak. Bu evlerin hiçbirisi mühendislik hizmeti almamış, gece kondu olarak nitelendirilen binalardır. O bölgelerdeki binaların yüzde 90'ı mühendislik hizmeti almamış. Uyduruk, kaydırık yapılan evler bu binalar. Daha doğrusu bina demeye bile dilim varmıyor. Bina bile değil aslında onlar. Onlar gerçekten içler acısı durumda. 2 bin 893 tane konutta düşünün her konutta 4 kişinin yaşadığını ki orda fazla insanlar yaşıyor. Bakın muhtemel depremde bu binaların tamamı yerle bir olacak. Çünkü mühendislik hizmeti almamış uyduruk kaydırık yapılan binalar bunlar. Bu binalar yerle bir olduğu zaman oradaki insanlarımızın can ve mal kaybı çok fazla olacak. Kentsel Dönüşümde artık
mağduriyetler giderilsin, biran önce başlanılsın. Neden? O konutları yıkıp o insanları sağlam konutlara alırsak, bu kadar insanımız bu riskten kurtarmış olacağız".

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız