SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 95 'Hayır' Diyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:21:17
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, parti binasında parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, Malatya’nın büyükşehir olmasıyla kapanacak beldelerde yaptıkları referandum sonuçlarını açıkladı. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Genel Merkezin aldığı karar çerçevesinde geçen hafta 6 CHP’li belde belediyesinde, bu hafta sonu da geri kalan 33 beldeden 28’inde referandum gerçekleştirdiklerini söyledi. 14 Ekim tarihinde gerçekleştirdikleri mini referandum sonuçlarını kamuoyu ile paylaşarak CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilen beldelerde halkın beldelerinin kapanmasını istemediğini dile getirdiklerini anlatan Kiraz, şöyle konuştu: "Ancak, bu sorunun sadece CHP’nin sorunu olmadığını, tüm Türkiye’de belde belediyelerinin kapanmasını istemeyen binlerce kişinin çığlığı olacağımızı kaydetmiştik. 21 Ekim tarihinde gerçekleştirdiğimiz referandum, bizim haklılığımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Bu referandumu Cumhuriyet Halk Partisi dışındaki partilerin belediye başkanları tarafından yönetilen toplam 28 beldede gerçekleştirdik. Bu beldelerden 25’i AKP’li ,1’i MHP, 1'i BBP, 1’i bağımsız belediye başkanları tarafından yönetilmektedir." 

"28 beldemizin ortalama 'hayır belediyem kapatılmasın' oyu yüzde 95'tir" diyen Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Referanduma katılım oranı çok yüksek düzeydedir. Hatta bazı AKP’li beldelerde referanduma katılım ve hayır oyu geçen hafta yaptığımız referanduma katılımdan ve hayır sonucundan daha yüksektir. Bu sonuçlar geçmiş seçimlerde AKP’ye oy vermiş binlerce kişinin, AKP’nin dayatmacı anlayışına tepkisini ve karşı çıkışını göstermektedir. Bu haftaki referandumda da her oy kullanan kişi, seçmen kütüğüne imzasını atarak oyunu kullanmıştır. Yapılan seçimler en az YSK tarafından yapılan seçimler kadar şeffaf ve gerçekçidir. Oy kullananların kendi imzalarının yer aldığı seçmen kütükleri partimizde arşivlenmiştir."

Her zaman olduğu gibi beldelerin kapanması konusunda da halkın yanında durmaya devam edeceklerini belirten Kiraz, şunları söyledi: "İktidar partisi gibi halkı küçümseyen, düşüncelerini hiçe sayan, halkı dinlemekten imtina eden, halka sormadan beldeleri kapatmaya kalkışan, köy tüzel kişiliklerini ortadan kaldıran bir siyasete karşı duracağız. Seçimden kaçtığımızı söyleyen AKP’ye çağrımız şudur; 'eğer siz kendinize güveniyorsanız, halkın yanınızda olduğunu iddia ediyorsanız buyurun gelin, yerel seçimlerden önce Türkiye genelinde 'beldeniz kapatılmasın mı kapatılmasın mı' diye yaptığımız referandumu birlikte yapalım, halka soralım yüreğiniz yetiyorsa. Bizzat belde sahipleri olan halk, beldesine sahip çıkmaktadır. Aksini iddia etmek, halka rağmen beldeleri kapatmaya çalışmak, o halka yapılmış en büyük ihanettir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız