SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde 98 Oyun Bedeli Bu mu?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:30:38
A- A+ PAYLAŞ

 

Kale ilçesinde belediyenin elektrik borcu nedeniyle suların 5 gündür kesik olduğunu öne süren CHP il başkanı Enver Kiraz, hizmetlerin tamamen durduğunu bildirdi ve bu durumun tehlike yarattığını söyledi.

Kale ilçesine giderek inceleme yapan CHP il başkanı Kiraz'ın incelemelerine ilişkin parti basın bülteni şöyle:

"Kale ilçesinde suların beş gündür tamamen kesik olası ve suyun ne zaman verileceği konusunda da bir belirsizliğin olması dolayısıyla iL Başkanımız Enver Kiraz ilçeye bir ziyarette bulunarak Kale ilçesinde vatandaşlarla sohbet etti. İlçe esnafını da ziyaret eden İl Başkanı ardından Kale Belediyesini ziyaret etti. Kale Belediyesinden alınan bilgiye göre Belediyenin Aksa’ya 130.000 TL. borcu olduğu ve bu yüzden suların kesildiği ifade edildi. 
 
Yine Belediye hizmet binasının elektrik ve suyunun kesik olduğu , belediyenin hiçbir hizmet veremediği , faaliyetlerin tamamen durmuş olduğu gözlendi. 
 
İl Başkanı Enver Kiraz yapmış olduğu ziyaretlerin ardından şunları ifade etti ; 
 
Kale ilçesinde tamamen çağdışı bir durum söz konusu. Ramazan ayının en sıcak günlerinde insanlar içecek su dahi bulamıyorlar. Temizliklerini yapma şansları kesinlikle yok. Öyle ki tıraş dahi olamıyorlar.
 
Kayısı mevsimi olması dolayısıyla , insanlar bu sıcak havada gün boyu çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle salgın hastalıklara yakalanma ihtimali çok yükselmiştir.
 
Su ihtiyaçlarını kilometrelerce uzaklardan köy çeşmelerinden vs. bidonlarla sağlamaya çalışan ilçe halkı çok ciddi bir ihmal ve sorunlar yumağıyla karşı karşıyadır. Bu duruma isyan eder hale gelmiştir.
 
AKP maalesef kendisine en çok oyu veren Malatya ilini cezalandırdığı gibi, Malatya’da kendisine %98 gibi bir oy veren Kale ilçe halkına da bu kavurucu sıcaklarda, su problemini çözmeyerek adeta işkence yapmaktadır. 
 
Kendisine %98 oy veren oy veren bir ilçeye bu işkence yapılıyor ise daha fazla oy verilmiş olsa idi bunu cezası da ilçede havayı kesme mi olurdu acaba ?
 
İnsan unsurunun tamamen yok sayıldığı bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir. 
 
Suçlu eğer Aksa deniliyor ise Aksa da özelleştirme çerçevesinde AKP’nin ürünüdür. 
 
Kale’deki problem çok rahat çözülebilecek bir sorundur. Çözümsüzlüğün nedeni AKP Milletvekillerinin, AKP yöneticilerinin umursamaz tavrıdır.
 
İnsana olan bakışlarında her konuya ticari bakmalarının sonucudur.
 
Malatya’da her konuda olduğu gibi, hiçbir sorun için adım atmamayı alışkanlık haline getirmiş olmanın sonucudur.
 
Bu olay, bu çağdışı görüntüler Kale ilçemize yakışmamaktadır. 
 
Bir an önce bu olayın çözümlenmesi ve Kale ilçe halkının içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayında mağdur oldukları bu durumdan kurtarılması gerekmektedir. Bu konuda bütün yetkilileri acil bir çözüm noktasında duyarlılığa davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız