SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzde Alıyordu!."

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'da toplam 19 kişinin tutuklanıp cezaevine gönderildiği ilaç operasyonunda, gözaltındaki şüphelilerin verdiği ifadeler ışığında gerçekler gün yüzüne çıkıyor.

Soruşturma kapsamında tutuklanan eczacı kalfalarından şüpheli M.U.'nun soruşturma esnasında verdiği ifadelerde, yapıldığı iddia edilen usulsüzlüklerin nasıl ve ne şekilde yapıldığını detayları ile birlikte anlattığı ortaya çıktı.

Şüpheli M.U.'nun verdiği ifadesinde, SGK'da çalışan eski bir eczane işletmecisinin çalıştığı eczanenin sahibi İ.B.' ile anlaşmalı olarak, bu eczaneden gelen reçeteleri kontrol etmeyerek 45 bin TL'ye kadar olan reçetelerden yüzde 3, 45 bin TL üzeri olan reçetelerden ise yüzde 1 komisyon aldığını ve bu olaya bizzat şahit olduğunu iddia ettiği bildirildi.

Şüpheli M.U.'nun ifadesinde, sahte raporlar hazırlayarak ele geçirdikleri şahısların TC numaralarını kullanarak Malatya'da görev yapan bazı doktorların adına matbaada sahte doktor kaşesi yaptırtarak, sahte reçete hazırladıklarını itiraf ettiği ileri sürüldü.

İfadesinde ilaç mümessilleri M.D. ve M.S.'nin de usulsüzlüğün içinde olduğunu ve bu şüphelilerinde kendi firmalarına ait ilaçları satarak daha fazla prim almaları için kendisine el yazısı ile yazılmış 70'e yakın isim listesi verdiklerini belirten M.U. , listeye uygun olarak eczaneden ilaç girişi yapıldığını, kendisinin de daha sonra el yazısı ile yazılmış olan bu listeyi Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne ve Cumhuriyet Savcılığı'na teslim ettiğini söylediği iddia edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız