SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzlerce Proje Gelecek'

A- A+ PAYLAŞ

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (İPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeni Hibe Programları bölge toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi.

Avşar Otel'de yapılan bilgilendirme toplantısına DOKAB'tan sorumlu Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İŞ-KUR Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş ve Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mahmut Berk'in yanı sıra Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinden milli eğitim, İŞ-KUR ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Eğitim Genel Müdürü Emine Kıraç konuşmacı olarak katıldı. Kıraç, kız çocuklarının eğitimi ve genç istihdamın desteklenmesi konusunda bilgiler verdi. Kıraç, Avrupa Birliği'nin bu projelerle paylaşmayı öğrettiğini ifade ederek, "Bu projelerle bilgi paylaşımı ve sürdürülebilir paylaşımın nasıl olması gerektiği öğretiliyor. Biz de bugün bu saatten itibaren işe başlayacağız. Bu seminer sonrası 4 ilden yüzlerce proje gelecek ve bu projeler ilin gelişimine katkı sağlarken, istihdam sorununa da çözüm üretecek" dedi.

Gençlere çok iyi bakılması gerektiğini belirten Kıraç, "Dünyanın hiçbir yerinde üniversiteyi ve askerliğini bitirmiş babasından harçlık alıp, ruhsal bunalıma giren başka bir toplum yok. Bunun yanında ülkemizde işsiz insanlara iş beğendirememe gibi bir sorumuz var. İnsanlarımıza verimli olmayı ve verimli olarak para kazanmayı öğretmemiz gerekiyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız