SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yüzlerine Ağır Konuşurum"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki spor ile ilgili konularda değerlendirme yapan Mücahit Fındıklı, Malatyaspor'un geldiği süreçle ilgili olarak açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı takımın el bebek, gül bebek kefenlenip, batırıldığını söyleyen Fındıklı, Malatyaspor'un yanlış yönetilmesi nedeniyle şuandaki durumda olduğunu ifade etti.

"YOK ÖYLE YAĞMA"

Futbol bana göre bir işletmedir diyen Fındıklı, "Malatyaspor ile ilgili yıllardır doğru bildiklerimi söyledim. Ama benim doğru bildiğim şey birçok insana battı. Birçok insanı rahatsız etti. Keşke ben haksız çıksaydım. Çok saldırdılar, çok üzerime geldiler. Hakkımda çok yazı yazıp, kampanyalar yürüttüler. Keşke ben haksız çıksaydım da onlar haklı çıksaydı. Ama ben haklı çıktım. Ben kim nasıl oynar, kim hangi mevkide forma giyer bunları bilmem. Ama bir işletme iyiye mi gidiyor, kötüye mi gidiyor bunu bilirim. Bu benim işim. Bir işletme batağa mı gidiyor, çıkıyor mu bunu iyi bilirim. Nitekim Malatyaspor'u el bebek, gül bebek, söyleye, oynaya kundakladık, kefenledik ve batırdık. Maalesef böyle oldu. Bunun suçluları da var. Suçlular bir gün gelip, karşıma otururlarsa yüzlerine karşı en ağır ifadeleri kullanırım. Çünkü bu Malatya, dışardan elini kolunu sallayıp geleceksin, ahkam keseceksin, medyadaki arkadaşlarımızın da temizliğini ve dürüstlüğünü kullanacaksın, kameraların önüne geçip şov yapacaksın, ondan sonrada cenazeyi bu memleketin kucağına bırakıp tekrar çekip mekanına gideceksin. Yok, öyle yağma. Böyle bir Malatyalılık yok kardeşim. Onun için yapılması gereken şey Malatya Belediyespor'un Yeni Malatya Spor olarak devreye sokulmasıydı. Ben bunu 4-5 senedir söylüyordum ama yapmadılar. O dönemin belediye başkanı 9 milyon TL para vermesine rağmen o parada kayboldu gitti, Malatyaspor'da kayboldu gitti. Bu memleketin pasına yazık günah değil mi?" dedi.

"İŞİNİ DÖRT DÖRTLÜK YAPIYOR"

Yeni Malatya Spor Kulüp Başkanı Mehmet Emin Katipoğlu'nun futbol dünyasında parmakla gösterilen bir isim olduğunu söyleyen Fındıklı sözlerine şöyle devam etti.; "2-3 milyon TL ile geçtiğimiz sezon bir takım kuruldu. En önemlisi de düzen düzgün kuruldu. Sistem düzgün kuruldu. Şimdi futbolu rahatlıkla oynuyorlar. Bir tane futbolcu alacağı veya bir esnafa borç çıkmıyor. Sistem düzgün çalışıyor. Geçen sezon Yeni Malatya Spor ile ilgili koyulan hedef ligde kalmak, kafaya oynamak ve tecrübe kazanmaktı. Ama çok değerli bir kulüp başkanımız var. Ben kolay kolay kimsenin arkasına kefil olmam. Ben çok açık ve net olarak kefaletimi o arkadaşımıza verdim. Çünkü Katipoğlu, futbol dünyası içerisinde parmakla gösterilen bir isimdir. Gençlerbiliği Başkanı İlhan Cavcav, Katipoğlu'nun Yeni Malatya Spor'un başına geçmesini "Çok akıllı bir şey yaptınız. Ben illa gel beraber çalışalım. Ama ikna edemedim" diye yorumladı. Dolayısıyla biz doğru insanları doğru yerlere koyduktan sonra sorun çıkmaz. İşin futbol tarafı onun işi ve dört dörtlük yapıyor. Biz bu kardeşimize maddi ve manevi olarak bütün desteğimizi vereceğiz. O da başarılı olacak. Bu sene hedefi biraz daha büyüttü. Şampiyon olma niyeti var. Bu hedeflerini ortaya koydu ve bir bütçe hazırladı. El birliğiyle destek olacağız. Ben her türlü desteği vereceğim. Çünkü inanıyor ve güveniyorum. Arkasında da belediye başkanımız var. Pırıl pırıl bir insan ve futbolu da çok iyi biliyor. Başarı gelecektir" 

DİĞER KONULAR..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mücahit Fındıklı, Malatya'nın ulaşım ağının genişlediğini, bunun yatırımcıları cezp ettiğini söyledi.
 
Fındıklı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malatya-Trabzon hattında yeni bir bağlantı yolu için çalışmaların başladığına dikkat çekerek,"Malatya karayolu ulaşımını iki seneye kadar bitirmiş olacağız. Erkenek tünelinin bir mahkeme aşaması var. Oda biterse Erkenek tüneline de başlayacağız. Şantiyeler kuruldu. Darende yolu da bitecek. İki sene içerisinde bu tünellerimiz bittiğinde Malatya'nın karayolu ile ilgili bütün problemlerini bitireceğiz. Burada Kuzey Çevre Yolu problemimiz kalıyor. Valilik ve Belediye toplulaştırma ve şuulandırma çalışmalarına devam ediyor. Bu konuyla ilgili karayolları ile belediye bir araya geldi. O yolumuzu da bitirdikten sonra Malatya'yı Trabzon'a bağlayacak yeni bir hat için çalışmalar devam ediyor. Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Kemah, Kemaliye, Arapgir ve Malatya'yı bağlayacak yeni bir hat yapılıyor. Bu alan bittiği zaman Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan iki ana aks olacaktır. Bunlardan bir tanesi Çorum üzerinden geçecek. Bir tanesi de Erzincan ve Malatya üzerinden Mersin limanına bağlanacak. Bu yol bittiği zaman Trabzon-Malatya arası 4 saate düşecek. Malatya'ya denizi getiremedik ama Malatya'nın denize ulaşımını kısa süreye düşürdük. Malatya'yı lojistik bir köy haline getirmek istiyoruz. Demiryollarıyla alakalı Malatya'yı lojistik köy haline getirmek için çalışmalara başladık. Bunun çalışmaları Erzincan'da kuruldu" dedi.
 
Hızlı tren 2023 hedeflerinde Malatya'nın yer aldığını ancak bu süreyi daha öne çekebilmek için çalıştıklarını ifade eden Fındıklı, şunları söyledi:
 
"Hızlı tren 2023 hedeflerinde Malatya var. Ama bunu mümkün olduğunca öne çekebilmek için Sivas-Malatya arasında hızlı tren aksını bağlayabilmek için el birliğiyle gayret edeceğiz. Şuanda Malatya ile Sivas arasındaki demiryolu traversleri ve rayları değişti. 28-30 kilometreye kadar düşen seyir hattımız 80 kilometre hıza çıkacak hale geldi. Tüm bu iyileştirmeler hızlı trenle birlikte Malatya'nın Doğusuna, Batısına, Kuzeyine ve Güneyine hem havadan hem karadan hem de demiryolundan hızlı bir şekilde ulaşımını sağlamış olacağız. Elbette bu kadar bağlantı ve kavşak noktasına gelen Malatya'nın sanayisi patlayarak gelişmeye devam ediyor. Düne kadar ben yatırımcı getirmek için kapı kapı dolaşıyor, el öpüyor, ayak öpüyor, yalvarıyordum. Şimdi 3. Organize Sanayi Bölgesine 500 tane müracaat var. Bizim komisyonumuz toplanıyor. 50-60 tane yeni parsel tahsis edecekler ve puanlama yapıyorlar. Geldiğimiz noktanın farkını görün. Düne kadar yatırımcıları tırnaklarımızla kazıyarak getiriyorduk. Şuanda Malatyalı ya da yabancı kim olursa olsun Malatya'yı bir cazibe merkezi olarak görüyorlar. Dikkat ederseniz Malatya'ya bir tane beş yıldızlı otel yaptırmakta ne kadar zorlanıyorduk. Şimdi beş yıldızlı otellerimiz var ve birkaç tanesinin de inşaatı devam ediyor. Büyümek böyle bir şey. Büyümeyi kesintisiz devam ettirirseniz, elinizdeki kartopu döndükçe kat ve kat büyümeye başlar. Malatya ciddi anlamda bir büyüme yakaladı. Ve her geçen gün Malatya değişiyor. Ben 50 senedir bunun içerisindeyim. 3-4 yıldır Malatya'ya gidip geliyorum. Her gidiş gelişimde Malatya'yı bir hayli farklı buluyorum. Çok hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm yaşıyoruz. Bence tüm Malatyalılar bu değişim ve dönüşüme şahitse, gözlerini dört açıp bu keyfi yaşamalıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız