SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzmenin Faydaları

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:54:35
Yüzmenin Faydaları
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Antrenörü İsmail Kemal Acar, yüzmenin vücuttaki bütün kasları çalıştırdığını söyledi. 

5-18 yaş arası bütün çocukları yüzme sporunu yapmaya davet eden Acar, "Yüzme, vücuttaki bütün kasları çalıştırıyor. Çocuğun beyninin gelişmesine, yüzme sporunun çok büyük katkıları var. Çocuk suyun içerisinde nefes alıp verecek, ayaklarını ve kollarını oynatacak. Bunun için beyni tamamen çalıştırması gerekiyor. Öte yandan çocuğun fiziksel olarak gelişimine de büyük katkı sağlıyor" dedi.

"YAZ SPOR OKULLARI KAPSAMINDA ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI"

Acar, yüzme branşında çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, "Yaz Spor Okulları kapsamında yüzme eğitimlerine başladık. Yoğunluğumuz biraz daha fazlalaştı. Vatandaşlarımızın yüzmeye karşı büyük bir ilgisi var. Bu taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Yaz dönemi içerisinde çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor. Yüzme, 7'den 70'e herkesin yapması gereken bir branş. Yüzme branşına 5 yaşındaki çocuklarımızla başlayabiliyoruz. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından açılan Yaz Spor Okulları kapsamında açık havuzumuzda 5-18 yaş arasındaki bütün çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Kapalı havuzumuzda, kış döneminde yetişkinlere ve çocuklarımıza eğitim vermeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya'nın yüzme sporunda gelişimini sürdürdüğünü dile getiren Acar, "Çalışmalarımızın semeresini, Türkiye şampiyonasına giden çocuklarımızın aldıkları derecelerle elde ediyoruz. 5 bin metre Türkiye Şampiyonu bu yıl ilimizden çıktı. Modern Pentatlonda milli takıma en çok sporcu veren şehir olduk. Sutopu branşında milli takıma giden sporcularımız var. İl Müdürümüz Mustafa Sadi Fındıklı'nın bizlere vermiş olduğu desteklerin karşılığını en iyi şekilde veriyoruz. Bu desteklerle, Malatya'mız bir atak yapmış durumda" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız