SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzümüzün Akıyla Yaptık'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 14- 18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 17. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Kayısı Şenlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çakır, düzenlediği basın toplantısında şöyle dedi:

“17. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Kayısı Şenliklerini yüzümüzün akıyla icra ettik. Ben emeği geçen bütün personelime, Fuarı ve Festivali vatandaşlarımıza ulaştırmak için yoğun çaba sarfeden kıymetli basın mensuplarımıza gerekli güvenlik önlemlerini eksiksiz alan emniyet mensuplarımıza, süreç içerisinde imkanlarını esirgemeyen bütün kamu kurum ve kuruluşlarımıza yurt içinden, yurt dışından gelerek organizasyonlarımıza ayrı bir anlam ve renk katan bütün konuklarımıza, bütün hemşehrilerim adına şükranlarımı arz etmeyi bir kadirşinaslık olarak görüyorum.

Daha önceki toplantılarımızda da belirttiğim gibi, gerek fuar gerekse de festival organizasyonumuzu planlarken Malatya’nın dinamikleri olan sivil toplum kuruluşlarımızın, kanaat önderlerimizin, saygıdeğer hemşehrilerimizin kanaatlerini, düşüncelerini en üst düzeyde almaya, değerlendirmeye çalıştım.

Festival kapsamında gelen sanatçılarımızı şehrimizin farklı noktalarında yaptığımız anketlerle belirledik. Ve sağ olsunlar Malatyalılar da, değerli hemşehrilerim de bu organizasyonumuza büyük bir teveccüh gösterdiler.

Bu yıl fuarımıza 38’i il dışından 90’ı il içinden olmak üzere toplam 128 firma katıldı. 3500 metrekare alanın tamamı kiralanarak, 192 bin TL gelir elde edildi. hiç kimseye ücretsiz stand tahsisi yapılmadı. Katılımcılar arasında yapılan anketlerde memnuniyet oranının yüzde 92 olduğu görülmüştür. Bundan dolayı da BOSCH ve Arçelik, Profilo, Hidromek, İşbir, Yasin Möble gibi uluslar arası firmalar 2010 yılı için rezervasyon yaptırmışlardır.

Bu da gösteriyor ki artık Malatya Fuarı kendi kabuklarını yırtmış, uluslar arası bir fuar olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir.

17. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Kayısı Festivalimizin bize toplam maliyeti 557.592 TL olmuştur.

Buna mukabil Fuar stand gelirleri, araç giriş gelirleri, lunapark kira gelirlerinden toplam 232.365 TL gelir elde ettik. Yani bu yıl ki Fuar organizasyonundan Belediyemizin kasasından çıkan para 325.227 TL olmuştur.

2008 yılında toplam 820.698 TL gider, 211.885 TL gelir elde edilmiş ve fuarın maliyeti 608.813 TL olmuştur.

Yani 2009 yılında icra ettiğimiz fuarın maliyeti 2008 yılına göre yüzde 46.5 daha azalmıştır.”

Çakır ayrıca, Katılım Payı indiriminden yararlanmak isteyen vatandaşların son günlere kalmaması uyarısında bulundu ve "Bildiğiniz gibi katılım payları konusunda yüzde elliye varan indirimli uygulamamız devam ediyor. İndirimden yararlanmak isteyen vatandaşların işlerini son günlere bırakmasınlar" dedikten sonra basın mensuplarının sorularına geçildi.

SORULAR VE YANITLAR..
SORU: İhtisas fuarları konusunda özellikle de TSO'nun eleştirileri var. İhtisas fuarının kurulması gerek, fuar organizasyonunu buz üstlenelim yönlü eleştirileri hakkında ne düşünüyorsunuz?
YANIT: Yaptığımız ankette ve fuar sonrası 2010 fuarına olan taleplere baktığımız da karma fuarın daha yararlı olduğunu düşünüyoruz. Daha şimdiden 2010 yıl fuarı için uluslarası firmalardan rezervasyon aldık. Bizim için karma fuar daha yararlı. Tarım fuarımı, inşaat fuarımı, otomotiv fuarımı hangi ihtisas fuarını açacağız? İsteyen kişi veya kuruluş meslek örgütü bizim fuar zamanı dışında ihtisas fuarlarını açabilir. Biz Belediye olarak yardımcı oluruz.

SORU: Fuar ve Festivalde kültürel ve sanatsal anlamda Yemek yarışması ve çocuk tiyatrosu etkinliğinden başka bir etkinlik yoktu. Bu bir eksiklik değil mi?
YANIT: Evet. Festival ve farımızın bu ayağı eksikti. Önümüzdeki yıllarda bu ayağıda tamamlayacağız. Şimdiden proje üretme çalışmalarımız başladı.

SORU: Kentsel dönüşüm projesinde son durum nedir?
YANIT: Geçtiğimiz hafta Ankara'daydık bu konu için. TOKİ ile görüşmeler yaptık. Çalışmaları hızlandırmak için. Bölgenin ölçüm işlemleri bitti. Değer tespit çalışmaları hızla devam ediyor.

SORU: Trafikle ile ilgili sıkıntılar konusunda çalışmalar hangi aşamada?
YANIT: Ulaşım master planı hazırlamak için uzmanlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Şu ana kadar 4 firma ile görüştük. Kısa- orta ve uzun vadeli çözüm planları üzerinde çalışıyoruz. İnönü ve Atatürk (Kışla) caddelerinde önümüzdeki haftadan itibaren park yasağı uygulamasına geçilecek."

Soru- yanıt bölümünden basın toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız