SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Yüzüne de Söylüyorum Bu Adamın!..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt’a, “icraat” anlattığı basın toplantısında, bir süre önce İstanbul’da yayınlanan “Malatya Bölge” adlı dergide yeralan röportajında, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu’nu kastederek söylediği sözler sorulunca, Başkurt’tan tepki geldi.

NE DEMİŞ?
Başkurt’un, söz konusu dergide yayınlanan röportajında, Aslanoğlu’nu kastederek söyledikleri şöyle:

“..Bu arada Malatyamızın yerel gazetelerinin bir CHP’li vekilin şovmenliklerini hizmet diye manşetlerine taşıması bizleri fevkalade üzüyor. Biz hizmet yapıyoruz, o ise şovmenlik. Örnek verecek olursak, bizler Malatyamızda 5 bin bilgisayar dağıttık, o ise sadece 2 bilgisayar. Şimdi soruyorum bu gazetecilerimize, hangisi hizmet, hangisi şovmenlik? Yaptığımız hizmetlerin duyurulması noktasında reklama gerek duymuyoruz. Çünkü bunlar bizim vazifemiz. Ama o bir iğne verdiğinde bütün Malatya’ya ben bir iğne verdim diye duyuruyor. Sonuç olarak diyebilirim ki, yanlış meslek seçmiş.. Yeşilçam’a gitsin..”

“SİZ ONUN AVUKATI MISINIZ?..”
Bu sözler, Başkurt’a Malatya’da soruldu ve yanıtı istendi. Başkurt, bu konudaki ısrarlı sorulara tepki gösterdi ve şöyle yanıt verdi:

“ Maşallah bakıyorum konuyu ordan buradan dolaştırıp getiriyorsunuz. Arkadaşımız cevap versin(Aslanoğlu’ nu kast ederek ) kime söylemişsem o cevap versin. Size ne oluyor ki… Şov yapıyor kelimesini zaman zaman sizlerin aracılığı ile söylüyorum. Öyle söylemişim yani. Farklı olan ne? Hakikaten magazin noktasına çekmek istemiyorum. Malatya’ya ne yaptı yani, deminden beri beni oraya çekmeye çalışıyorsunuz. Ben yüzüne de söylüyorum bu adamın yani, hiç merak etmeyin. Yüzüne de söylüyorum ama… Gündemi böyle oluşturmayı doğru bulmuyorum. Yine de aram iyi…O sözleri yine söylüyorum.Ama o basın’ın yaptığı biraz şey sizde aynısını bana yapmaya çalışıyorsunuz.Yani her olan da söylenmez ki.Ama 3 kişi birden sordu.Siz Mevlüt bey’in avukatlığını mı yapıyorsunuz ? Yani lütfen bak 3 kişi birden sordu. Bu soruyu bir tane arkadaşınız sorsa normal karşılarım. Üçünüz birden soruyorsunuz. Ne oluyor, gündem ne oluyor ? Birinin avukatlığını mı yapıyorsunuz diye sorarım. Bunların bir çoğu benim söylediğim sözler değil. Benim değil. Başında söyledim. Dönüp dönüp oraya getiriyorsunuz…”

Bu arada, TV Haber Müdürü Rıfat Gökçe, “Haber Ekstra” programında, milletvekili Başkurt’un “Bunların bir çoğu benim söylediğim sözler değil..” diye kabul etmediği röportajı ile ilgili olarak derginin editörleriyle görüştüğünü, İstanbul’da AKP’nin bir ilçe merkezinde yapılan röportajın bant kaydının bulunduğunun kendisine ifade edildiğini açıkladı.

ARŞİV FOTO: Aslanoğlu (soldaki) ve Başkurt, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Malatyaspor Dayanışma Yemeği'nde bu fotoğrafla Malatya için birlikte hareket mesajı vermişlerdi..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız