SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yüzünü Gizlemek İsteyince

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:59:25
Yüzünü Gizlemek İsteyince
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ’da ikamet eden emekli bir kadını arayarak kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılık şebekesi, kadını Elazığ’dan Malatya’ya kadar telefonla konuşturtarak, söylenen kayısı bahçesine çağırdı. Kadının kayısı bahçesine bıraktığı altın ve parayı almaya gelen şebeke elemanı ise, suçüstü yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, Elazığ’da ikamet eden H.C. (50) adlı emekli kadını arayan şahıslar, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak, “Nüfus cüzdan bilgilerini son zamanlarda bir yere fotokopi olarak verdiniz mi” diye sordular. Bunun üzerine “Evet” cevabını alan dolandırıcılar, “Kimlik bilgileriniz terör örgütü ve KCK’nın eline geçmiş. Zor bir durumda bulunuyorsunuz. Sizi bu durumdan kurtarabilmek ve sizi temize çıkartmak için örgüt üyelerine operasyon yapmamız gerekiyor. Bunun için evinizdeki altın ve parayı alarak Malatya’ya gelin. Belirtilen adresteki kayısı bahçesine bırakın” dedi.

Bunun üzerine aracına binerek Malatya’ya gelen H.C., 100 kilometre boyunca cep telefonu ile konuşturuldu. Malatya’ya gelen kadın üzerindeki 5 bin TL tutarında altın ile bin TL parayı çanta içerisinde belirtilen kayısı bahçesine bıraktı. Ancak kadının durumundan şüphe üzerine ihbar alan Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, kadını Malatya’ya girişten itibaren uzaktan takip etmeye başladı. H.C.’nin altın ve parayı bırakıp ayrılmasının ardından kayısı bahçesine gelerek para ve altınların bulunduğu çantayı alan A.Ç. (39) adlı şüpheli, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerince suçüstü yakalandı.

Asayiş Şubesi’ne götürülerek sorgusu yapılan A.Ç. adliyeye sevk edilirken, kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına yüzünü göstermemek için halden hale girdi.

Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, olayla ilgili soruşturmasını geniş çaplı olarak sürdürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız