SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yüzyıl Sonrasını Düşünüyorsanız..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’nce Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aile Birliği” konulu konferans düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Emniyet Müdür Yardımcısı Müslüm Kılıçaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Müftü Vekili Mahmut Karatepe ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, konferansın Kutlu Doğum Haftası nedeniyle önceki günlerde düzenlenmesinin planlandığını, ancak gerek yoğun programlar, gerekse İl Müftüsü’nün programının dolu olması nedeniyle bugüne sarktığını belirterek, "Aslında bütün seneyi Kutlu Nebi için harcasak yeridir, yine onu anlatmaya kafi gelmez. Cenabı Hak bizleri O'nu hakkı ile anlayan ve anladığı ile amel eden, O'na layık kimselerden eylesin" dedi.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu tarafından verilen konferansta, aile birliğinin önemi anlatıldı. Sönmezoğlu, konferansta yaptığı konuşmada, "Yüce Allah bizlere evleniniz, aile olunuz diye emir vermektedir. Hz. Peygamberimiz de kendisine ümmet olanlara evlenmelerini ve çoğalmalarını, ahiret gününde ümmetinin çoğunluğu ile iftihar edeceğini buyurmaktadır. İslam tarihinde Hz. Adem'den Hz. Muhammed'e kadar tüm peygamberlerin hayatında aileyi görüyoruz. Esas olarak aile kurumunun temelinde ilahi bir değer olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.

Bugün aile kurumuna ilahi bir değer gözü ile değil, dünyevi açıdan bakıldığını ve zamanla bu kurumun daha fazla dejenere olduğunu belirten Müftü Sönmezoğlu, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimiz bir hadislerinde 4 özelliği için kadınla evlenileceğini, bu özelliklerin malı, şerefi, güzelliği ve dindarlığı olduğunu ifade ederek, ‘Siz dindar olanı tercih ediniz ki bereket göresiniz’ buyurmaktadır. Bugün televizyonlarda nikah masasında şahitlerin huzurunda ömür boyu bir arada olacaklarını belirterek evlenenlerin maalesef birkaç ay içinde ayrıldıklarına şahit oluyoruz. İşte burada aile kurumunun ilahi yönünün önemini bir kez daha görüyoruz. Gerek aile olarak, gerek toplum olarak birbirimize daha çok sarılmalıyız. Aileye sadece biz değil diğer milletler de büyük önem vermektedirler. Bir Çin atasözünde denilmektedir ki 'eğer birkaç ay sonrasını düşünüyorsanız tohum ekiniz, Birkaç yıl sonrasını düşünüyorsanız fidan dikiniz, eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız iyi ahlaka sahip çocuklar yetiştiriniz.' Demek ki bir toplumun geleceği açısından iyi, hayırlı evlatlar yetiştirmek gerekiyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız