SON DAKİKA
SON DEPREMLER

YZO'dan Tarımsal Danışmanlık

0
Güncellendi - 2016-09-22 05:01:23
YZO'dan Tarımsal Danışmanlık
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, çiftçiye ücretsiz zirai danışmanlık hizmeti vereceklerini söyledi.

Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ziraat odalarına, çiftçilere danışmanlık hizmeti sunması için büyük destek verdiğini aktardı.

Bakanlığın desteğiyle çiftçilerin daha kaliteli ve yüksek verimli üretim yapmaları için ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceklerini belirten Solmaz, 10 dönümden fazla bahçesi olan çiftçilerin bu hizmetten yararlanabileceğini kaydetti.

Solmaz, "Ziraat mühendislerimiz bahçelerde ve tarlalarda çiftçilere uygulamalı olarak yeninde danışmanlık hizmeti verecek. Mühendislerimiz ilaçlama döneminde hangi ilacın ne zaman ağaçlara ve bitkilere atılacağı konusunda çiftçilere bilgi verecekler. Çiftçinin sorunlarını yerinde görüp, ona göre çiftçiye sorunların çözümü için yapması gerekenleri yine mühendislerimiz anlatacak." diye konuştu.

Ziraat odalarının çiftçinin yanında olduğunu ve tarımsal danışmanlığı tamamen ücretsiz yapacaklarını vurgulayan Solmaz, Bakanlığın desteğiyle ziraat odalarında 5 ziraat mühendisinin istihdam edileceğini dile getirdi.

Solmaz, kendilerine verilen destek dolayısıyla çiftçiler adına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • hamit (7 yıl önce)
    yaw kuru teşekür yapma tarım kredi koop.borç faizlerinisildirin
    0
    0
    Yanıtla