SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Zabıta Adil Olmalı'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:24:16
'Zabıta Adil Olmalı'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Zabıta Teşkilatı’nın 189. yıl dönümü dolayısıyla Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelini makamında kabul etti. Başkan Gürkan, zabıta teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, “Zabıta, adil ve adaletli olmalıdır” dedi. 

Zabıta Teşkilatı’nın 189. yıl dönümü dolayısıyla Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı ve Zabıta Müdürlüğü personeli, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, günün anısına Başkan Gürkan’a çiçek takdim etti. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, zabıta teşkilatının yerel yönetimler açısında son derece önemli bir teşkilat olduğuna vurgu yaparak, “189. yıl dönümünüzde sizleri kutluyor ve görevinizde başarılar diliyorum. Zabıta Teşkilatı önemli bir teşkilattır” diye konuştu.

Yerel yönetimlerin kolluk kuvvetlerinin zabıtalar olduğunu dile getiren Başkan Gürkan, “Genel yönetimlerin kolluk kuvvetleri polislerdir. Zabıta yaptığı işlerle hep cezai müeyyide veya cezai durumda olan insanlara müdahale etmek durumundadır. İşiniz zor, riskli ve töhmetli. Dolayısıyla bütün bu töhmet ve risklere binaen bu görevi yapıyorsunuz. Buradaki yapılacak görevin, bir hakkın yerinde olması, adil ve adaletli olmasına dikkat etmek gerekiyor. Şu ana kadar bizim zabıta teşkilatımızda şehrin genel esnaf çerçevesinde çok fazla şikayet gelmiyor. Bu şikayetin gelmemesi önemli bir hadise. Şu ana kadar yaptığınız hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyor, Zabıta Günü’nüzü de kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

YEŞİLYURT..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Zabıta, belediyelerin kontrolündeki bir güvenlik teşkilatı, kolluk gücüdür. Belediyelerin yaptırımlarını uygulayan zabıtalarımız, çok zor, stresli, ama ulvi bir görevi ifa ediyorlar” dedi. 

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer, Zabıta Müdürü İbrahim Bingül ve personel, Zabıta Teşkilatının 189’ncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı makamında ziyaret etti. Yakınca’daki Yeşilyurt hizmet binası başkanlık makam odasında gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Polat, “Sizlerin şahsında başta ülkemizde ve Yeşilyurt’taki tüm zabıta kardeşlerimizin haftasını kutluyorum, tebrik ediyorum. Zabıta bir güvenlik birimidir, daha çok belediyelerin kontrolündeki bir güvenlik teşkilatıdır. Şehrimizin esenliğini, huzurunu ve rahatını sizlerin vasıtasıyla sağlamaktayız. Belediyemizin, Zabıta Teşkilatı da her zaman aynı hassasiyetini göstererek, dava ve hizmet bilinciyle çalışmalarını ortaya koymaktadır, bundan sonrada aynı bilinçle daha ileriye giderek bu çalışmaları sürdüreceğinize eminim. Rabbim işlerimizde yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Muammer Zafer ise, “Zabıta Teşkilatının 189. kuruluş yıl dönümü haftası nedeniyle bizi ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Zabıta teşkilatımız, verdiğiniz destekler sayesinde halkımızın huzur ve güveni için çalışmaktadır, bundan sonra da aynı çalışma ruhuyla hizmetlerini aksatmadan sürdürecektir” diye konuştu.

Zabıta teşkilatının, vatandaşların huzur ve güvenliği için sürekli mesai yaptığını ifade eden Belediye Zabıta Müdürü İbrahim Bingül, “Vatandaşlarımızın sağlığını, esenliğini ve huzurunu korumakla görevli Zabıta Teşkilatımız önemli bir görev üstlenmiş durumdadır. Bizler bundan önce olduğu gibi her zaman özverili ve gayretli çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bize verdiğiniz desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum, sizden aldığımız destek ve güçle haftanın 7 günü, 24 saat halkımızın hizmetindeyiz” sözlerini kaydetti.

Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Zafer ve Zabıta Müdürü İbrahim Bingül, ziyaret sırasında Belediye Başkanı Polat’a çiçek takdim etti. Başkan Polat, ziyarete gelen heyetle toplu fotoğraf çektirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız