SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zabıta Denetimi Artırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:51:51
Zabıta Denetimi Artırdı
A- A+ PAYLAŞ

28 Haziran Cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayı dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından işyerleri denetimi artırıldı.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri başta gıda üretim ve satışı yapan işyerleri olmak üzere Malatya genelinde hijyen, ruhsat ve gramaj konularında kontrollerini sıklaştırdı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından, içerisinde bulunduğumuz hafta içerisinde gıda üretim ve satışı yapan 300 dolayında işyeri etiket, fiyat listesi, hijyen ve ruhsat yönünden denetlenirken, kurallara uymadığı tespit edilen 38 işyerine ihtar tutanağı düzenlendiği, uyarı ve ikazlara rağmen yükümlülüğünü yerine getirmeyen 1 işyerine ise cezai işlem yapıldığı kaydedildi.

Ayrıca Malatya Merkezde faaliyet gösteren 300 dolayında fırının da gerekli standartlar açısından denetlendiği, denetlemeler sırasında standartlara uymayan 5 işyerine cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Zabıta ekipleri ayrıca ölçü ve tartı aletlerini de kontrol etti. 1500 dolayında aletin kontrol edildiği denetimler sırasında bozuk olduğu tespit edilen alet sahiplerine ihtar tutanağı tanzim edildiği, ihtarlara rağmen onarılmayan 35 ölçü ve tartı aleti ilgilisine cezai işlem uygulandığı kaydedildi.

Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında denetimlerini düzenli bir şekilde yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin, hafta sonunda başlayacak olan Ramazan ayında bu denetimlerini daha da sıklaştıracağı belirtildi. Yapılan açıklamada, esnafların kurallara uymaları istenirken, vatandaşların da kurallara uymayanları yetkililere bildirmeleri istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız