SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zabıta Topladı.. Şimdilik!

0
Güncellendi - 2017-08-23 05:29:22
Zabıta Topladı.. Şimdilik!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personelinden oluşan Mobil Huzur Ekibi, vatandaşların duygularını istismar eden dilenciler ile sokakta çalıştırılan çocuklara göz açtırmıyor.

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte çalışmalarını yoğunlaştıran Mobil Huzur Ekibi, vatandaşların yoğun olarak kullandığı otobüs durakları, hastaneler, marketler ve camii önlerini mesken tutan dilencilere ve sokakta çalıştırılan çocuklara karşı denetim yapıldı.

Dilencilere ve sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde özellikle camii ve hastane önlerinde vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişiler hakkında Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince yasal işlemler uygulandı.

Çocuklar, ailelerine teslim edildi

Mobil Huzur Ekipleri ayrıca trafik akışının yoğun olduğu kavşaklarda dilencilik yapan çocuklar ile mendil satan çocukları da bulundukları yerlerden alıp, gerekli işlemlerin ardından ailelerine teslim ettiler.

Mobil Huzur Ekibi yetkilileri, dilencilerin, vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar ederek menfaat sağladıklarını belirterek; “Gerçek ihtiyaç sahiplerine devletimiz ilgili kurumları aracılığı ile gerekli yardımları yapmaktadır. Vatandaşlarımızın özellikle sokaklarda duygu istismarı yolu ile dilenenlere ve çocuk satıcılara prim vermemeliler” dediler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • serdar aslan (6 yıl önce)
    23.08.2017 günü öğleden sonra Yeni Camii karşısında iki bayan dilenci yaşlı bir amcayı delici aletle yaralayıp cebinde bulunan parayı gasp ettiler.Zabıtanın dilencilere göz açtırmaması gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • şorikli (6 yıl önce)
    bu çocuklar akşama kadar kezim alinin taburelerinde laklak ediyorlar. Bu çocuklar tüm mevlütleri geziyorlar.Rejim yapıp bir haral Eti Forrmu hatır hutur yiyorlar.Oruçluk da ramazan çadırına gidip buz gibi yemekleri yiyip sonra kezim alinin orda lahmacuna çöküyorlar.Adamlık insanlık bu mudur?Şimdi kim suçlu hakim bey???
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (6 yıl önce)
    Çzellile oto sanayii çarşısında adamı bezdiriyor bunlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    her cuma camilerde bu dilenciler hakkında vaaz verilsin bakalım kalıyor mu.şimdiye kadar rastlamadım.özellikle vermezler ,çünkü kendileri de çeşitli maksatlarla aynı işi yapıyorlar.camiye ,kuran kursuna ,imam hatipe ,yurt dışına ,halebe ,şama ,katara vs yardım ,bu sorunda haliyle çözülmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Verme kardeşim. Sana silah zoruyla bu yerlere yardım mı yap diyorlar? Ne bu imam hatipe karşı kuran kurslarına karşı yapılan yardımın hazımsızlığı. Ki camiye gittiğinde meçhul... Meçhul olmasaydı bu yardımları dile getirip yorumlamazdın da.
    0
    0
    Yanıtla