SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zabıta Unutmuş!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri 2001 yılında geçici ruhsat verdikleri işyerini denetlemeyi 2005 yılından sonra unuttu!

Akpınar’daki market, yaklaşık 4 yıldır bir bölümü ruhsatsız olarak hizmet vermeye devam ediyor. Mal sahibi- kiracı anlaşmazlığı ve 4 yıl aradan sonra yapılan kontrollerde ortaya çıkan bu olay karşısında Belediye üst yönetimi de hayrete düştü. Uygulamaları ile küçük esnafa ve seyyar satıcılara kök söktüren Zabıtanın geçici ruhsat verdiği işyerini 4 yıldır “unutması”, akıllarda büyük işyerlerinin denetimlerinin gerektiği gibi yapılıp yapılmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Akpınar’da daha önce faaliyet gösteren marketin hemen bitişiğinde bulunan 22 no'lu parsel üzerinde otopark ve prefabrik tesis yapılması için 09.10. 2001 tarihinde 2 yıllık , 21.12.2004 yılında ise bir yıllık geçici ruhsat başvurusunda bulundu ve başvurusu olumlu karşılanarak geçici ruhsat ilgiliye verildi.

Geçici ruhsat süresi 21.12.2005 yılında bitmesine rağmen marketi işleten firma, aradan geçen 4 yıllık süre içerisinde belediyeye herhangi bir başvuruda bulunmadı. Olay, 12.06.2009 tarihinde yapılan zabıta kontrolünde saptandı. Aynı gün zabıta tarafından tutulan tutanakta İşletme ruhsatı çıkartmadan işyeri açarak faaliyetini sürdüren firmaya "İşletme ruhsatı" çıkartmak için 30 gün süre verilmesiyle ortaya çıktı. Firma bunun üzerine Belediye Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğüne Geçici ruhsat verilmesi talebinde bulundu. Marketin bulunduğu yerin mal sahibi ise kontrat süresinin uzatılmayacağını belirten ve gereğinin yapılmasını isteyen dilekçe ile başvurdu.

Malatya Belediyesi Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü'nden mal sahibine verilen yanıtta "..Akpınar Mahallesi 48 ada 22 parsel üzerinde yazının ekindeki kira kontratın süresinin uzatmadığınızdan dolayı geçici ruhsat talebinde bulunan ilgili firmanın başvuru işlemleri durdurulmuştur" denildi.

Geçici ruhsat; "Yapı Kullanma izni" alamayan yapılar ile söz konusu alanın metrekare, tavan yüksekliği, özellikleri nedeniyle işyeri olma standardını taşımaması gibi ölçütlerden dolayı işyeri açma talebinde bulunan vatandaşlara, hem ticari faaliyetlerini sürdürmek hem de eksikliklerini tamamlayarak ruhsat alması için verilen belge.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız