SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zafer Bayramı İçin

A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası nedeniyle Malatya Türk bayraklarıyla donatıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87. yıldönümü nedeniyle 30 Ağustos pazar günü Malatya'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak tören öncesinde, Malatya Belediyesi İtfaiye araçları, uzun merdivenle yüksek binaları Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle donattı.

İnönü Kapalı Çarşısı önündeki meydanda Pazar günü saat 10.00'da başlayacak olan tören, protokol üyelerinin araçta halkın bayramını kutlaması, konuşma ve geçit ile sona erecek. Helikopterlerin alçak uçuş da yapacağı tören nedeniyle İnönü ve Atatürk Caddeleri saat 08,00'den itibaren trafiğe kapatılacak.

Bu arada, Malatya Belediye otobüslerine Türk Silahlı Kuvvetleri imzalı, "Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye" afişleri ise dikkat çekti.

MİLLETVEKİLİNİN MESAJI..
AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın Zafer Bayramı mesajı şöyle:

"Milli bayramlar toplumumuzun birlik ve beraberliğini pekiştiren ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bir kez daha minnetle yâd edildiği manevi günlerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Milletimizin kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle, birlik ve bütünlük içerisinde büyük fedakarlıklarla kurdukları Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz bütünlüğünün korunması, Cumhuriyetimizin muasır medeniyetler seviyesine ulaştırılması, gelecek nesillerin eğitimli, kabiliyetli, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi hepimizin en büyük hedefi ve arzusudur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Malatyalı hemşehrilerimin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını tüm kalbimle kutluyor, Bağımsızlığımız uğrunda, vatan ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle ve şükranla anıyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

ADD BAŞKANININ AÇIKLAMASI..
Öte yandan, Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Tunçdemir'in açıklaması şöyle:

"Hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan, yurdumuzu bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bu büyük zaferi her yıl, 30 Ağustos günü, bayram yaparak kutluyoruz.30 Ağustos zaferimizin yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran halkımıza ve devrimle kurulan Türkiye Cumhuriyetimizin ordusu TSK mensuplarımıza ‘kutlu olsun’ dileklerimizi iletiyor ve ülkemizin bağımsızlığı için canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

87 yıl önce emperyalizme karşı kazanılan Bedeli 13 bin şehit ve 35 bin gazi olan Türk Büyük Taarruzu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerinin atılmasının başlangıcıdır. Bitti sanılan ve mirasının paylaşılmasına kalkışılan Türk Ulusunun yaşamaya hakkı ve yeteneği olduğu dünyaya kabul ettirilmiştir.

30 Ağustos 1922 bir bakıma Türkiye'nin kurtuluş ve kaderlerini kanları pahasına değiştirdikleri gündür. Büyük Taarruz, Türk Ulusu ve onun askerine top yekûn bir savaşta silah ve donanımdan önce inancın ve yurtseverliğin daha önemli olduğunu öğretmiştir. Türk Ulusunun kendine güven duygusunu yükseltmiş, ulusal güç ve yeteneğin yeniden canlanmasını sağlamıştır.

Mustafa Kemal Paşa’nın dediği gibi Büyük Taarruz’un her muharebesi askerlik sanatı harikasıdır. Çünkü her muharebe iyi düşünülmüş, planlanmış ve uygulanmıştır. Muharebeleri yöneten Subayların hepsi komutanlık kabiliyetlerini ve yiğitliklerini bu muharebelerde ispatlamışlardır. Büyük Taarruz Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlığının ölümsüz anıtıdır.

Mustafa Kemal Paşa ve Türk halkı, dünyanın en haklı savaşını kazandılar. Çünkü haklıydılar! Sonra savaşlarda şehit düşmeyenler de vakti saati geldi, öldüler. Bir, bilemediniz iki kuşak sonra onların neler çektikleri, neler yaptıkları ve bu topraklara neler verdikleri unutuldu, ya da unutturuldu.

Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünden sonra her şey Türk için Türk'e göre ve Türk tarafından düsturu terk edilmiş ve kademe, kademe ilelebet payidar olacağına yemin ettiğimiz Cumhuriyetimiz daha yumuşak geçişler ile Sevr şartları ile karşı karsıya bırakılmıştır.

Bayramlar kuru, kuruya laf olsun diye kutlamak için çıkmamıştır. Bugünlere piyango çekilisinden çıkan büyük ikramiye ile değil bin bir fedakârlık ile nasıl geldiğimizi hatırlatmak ve binlerce yıllık Türk tarihinin yükünü omuzlarımızda hissederek sorumluluklarımızı hatırlatmak için kutlanır.

Acaba o günlerde verilen bağımsızlık savaşı, bu gün, dünyanın en haklı savaşını kazananların torunlarının umurunda mı? Umurlarındaysa, neden Türkiye uluslararası anamalcı ekonomik kuşatmalarla ve küresel sosyalizasyonlarla teslim olmuş durumdadır? Umurlarında değilse, umursayanlar onların umursamaz tutumlarını endişeyle karşılıyorlar mı? Bu gün Türk Ulusunun karşı karşıya kaldığı en büyük tehlike yozlaşma, ayrışma ve umutsuzluktur . Oysa çözüm, kurtuluştan sonra yaratılan Büyük Türk Devriminden vazgeçmeyi söz konusu etmeden, Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce sistemine, onun uygulamalarına ve T.C. Anayasasının değiştirilemeyecek maddelerindeki temel hükümlere inanmaktır.

Bağımsızlık kazanılır ama durmaz, devam eder, devam etmelidir. Bağımsızlığı devam ettirmek için onu kazandığınız an ki gücü ve aynı inancı devam ettirmek gereklidir.

Büyük Taarruzunun seksen yedinci yıldönümünde Başta Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gazi ve şehitlerimizi binlerce şükran, minnet duyguları içerisinde rahmetle anıyor, yüceliklerinin önünde saygıyla eğiliyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız