SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zafer Bayramı Programı

A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü'nün 86'ncı yıldönümü, Cumartesi günü Malatya'da da törenlerle kutlanacak.

PROGRAM..
Bayram dolayısıyla ilk tören 08.30- 08.45 saatleri arasında Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilecek. Daha sonra 09.00- 09.30 saatleri arasında Orduevi'nde tebrik töreni ve kokteyl yapılacak.

İnönü Kapalı Çarşısı önündeki geçit töreni ise saat 10.00'dan itibaren gerçekleştirilecek.

MESAJLAR..
Bu arada, Zafer Bayramı dolayısıyla AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir birer mesaj yayınladılar.

AKP Milletvekili Ölmeztoprak, mesajında "Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen 30 Ağustos Zaferi`nin, ``bağımsızlık`` hedefine kilitlenmiş bir ulusun, yokluk içinde olmasına rağmen, azim ve kararlılıkla, karşısındaki büyük gücü eriterek askeri açıdan ulaştığı başarıların ve ,Türk milletinin,ordu ile ortak mücadele ve azminin eserinin 86' ıncı yıldönümünde, Ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük komutan ve Devlet Adamı Yüce Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet rahmet ve şükranla anıyor, hayatta kalan gazilerimize Cenab-ı Hak'tan sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum.

Bu vesileyle , tüm Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin ve Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı' nı en içten duygularımla kutluyor selam ve saygılar sunuyorum."dedi.

Belediye Başkanı Akın'ın mesajı da şöyle:

"30 Ağustos; Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramıdır.

Türk milleti ve Ordumuz; 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir. Başkomutan Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922’de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır.

Yeni Türk Devleti'nin kuruluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi, Türk Milleti'nin gücüne inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesidir.

Milletimizin ebediyen bağımsızlığını sürdürmesi için, bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

MHP İl Başkanı Ekici de mesajında şöyle dedi:

"Bağımsız ve onurlu yaşamak için, aziz vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 86’nci yıldönümünü gururla kutluyoruz.

30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türk milletine reva görülen esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir.

Türk kurtuluş mücadelesi, bir milletin var olma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olmuş ve kutlu bir dönem olarak tarihteki şerefli yerini almıştır.

İstiklalini kendi azim ve kararının kurtaracağına inanan aziz milletimizin desteği ile Türk Ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlattığı taarruz Türk milletinin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir kanıtıdır. Bu zaferle aziz milletimiz son sözünü söylemiş, Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir.

30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir.

Bu itibarla, 30 Ağustos deyince; gözleri hasretle yaşarmayan, göğüsleri gururla kabarmayan, yürekleri coşkuyla çarpmayanlara dikkat edilmesi bir vatan görevi haline gelmiş bulunmaktadır.

Bu zaferle ortaya çıkan sonuçtan bugün de birliğimize, dirliğimize, varlığımıza yönelik emeller besleyenlerin ibret ve ders alması gereken mesajlar vardır.

Yine Ağustos ayında kazanılan ve Türklere Anadolu’nun kapılarını 937 yıl önce açan Malazgirt Meydan Muharebesi Türk milletinin son yurdunun Anadolu olduğunun tarihi işaretidir. Bu itibarla tarihi zaferlerimizin yıldönümünde; tartışmaya açılacak vatan toprağımızın ve milli birliğimizin olmadığını herkesin çok iyi bir şekilde anlaması gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor,Manevi huzurlarında, aziz milletimizin ve bütün kahramanlarımızın mukaddes hatıralarını yâd ediyor, en derin hürmet, hayranlık ve sadakat hislerimle Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum. Onlara ve emanetlerine layık olmak gayretinde olduğumuzu da bu vesile ile ifade etmek istiyorum.
Bu ihtişamlı zafer ve ortaya çıkan muazzam eseri Türk milliyetçileri asla unutmayacaktır.

Sözlerime son verirken;
Bin yıldan daha hayırlı olan Mübarek ramazan ayının önümüzdeki hafta başlayacak olması münasebetiyle bu mübarek ayın,milletimizin birlik ve beraberliğine,İslam aleminin uyanmasına vesile olmasını temenni ediyor,saygılar sunuyorum."

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tunçdemir'in mesajı da şöyle:

"Başkomutanımız Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız 30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır Türk ulusunun Emperyalizme karşı başlattığı, Anadolu İsyanının doruk noktasıdır.

Bu yıl, direncin ve bağımsızlığa olan inancın yarattığı bu eşsiz zaferin 86. yılıdır ve 30 Ağustos her zamankinden daha güncel, daha yaşamsal bir öneme sahiptir. Bu güncel ve yaşamsal önem 30 Ağustos’un anlamında gizlidir.

30 Ağustos 1922 bir bakıma Türkiye'nin kurtuluş günüdür. Ulusumuzun sonsuzluğa kadar tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli koşulları sağladığı için büyük zaferdir. Cumhuriyet ve çağdaşlığa giden çizginin başlangıcıdır. Zedelenen ulusal onur bu zaferle tekrar onarılmış ve Türk ulusunun çağdaşlaşma yolunu aydınlatan ve Ulusu modern çağın gerektirdiği siyasî, hukukî, ekonomik ve sosyal alandaki reformlarla buluşturan Türk Devriminin meşalesi yakılmıştır. Yeniden doğuşla birlikte ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’yle de ülkemizi çağdaş ülkeler arasına sokacak en önemli kritik eşik aşılmıştır.

86 yıl önce bugün, Türk ulusunu köleleştirmek, hatta tarihten silmek için ülkemizi işgal edenlere tarih boyunca unutamayacakları bir yanıt verdik.Direndik !..Çanakkale’de direndik !..İnönü’de direndik !..Sakarya’da direndik !.. Ve 26 Ağustos’ta başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta zafer ile sonuçlandı.BAĞIMSIZLIĞIMIZI kazandık !..EGEMENLİĞİMİZİ kazandık !..Elimizden alınmak istenen onurumuzu, çocuklarımızın geleceğini kazandık !.. Ülkemizi işgal edenler “Emperyalistler ve onlara maşalık edenlerdi…”Okul kitaplarında “düşman” diyerek geçiştirdiğimiz bu “emperyalistler ve maşaları” kimlerdi peki ?İngiltere…Fransa…İtalya..Ve o zamanın bu büyük devletlerine maşalık eden Yunanistan… Birinci Dünya Savaşı’na sonradan katılıp, savaşın İngiltere-Fransa-İtalya üçlüsü lehine sonuçlanmasını sağlayan ABD, Türkiye’yi işgale soyunmamıştı ama, Türk ulusunun Bağımsızlık Savaşı’nı taçlandıran Lozan Anlaşması’nı yıllarca tanımadı ABD… Kısacası, tam bağımsız ve egemen bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’ni tanımak istemedi. Dolayısıyla bu “emperyalistler ve maşaları” kategorisine ABD’yi de eklemek hatalı olmayacaktır.

30 Ağustos Zaferi’nin üzerinden 86 yıl geçti. Ve bu emperyalist işgalciler yine bölgemizde. Yine işgal için geliyorlar… Tıpkı 86 yıl önce olduğu gibi özgürlük ve demokrasi kavramlarını, kendi kirli emellerini gerçekleştirmek için kullanarak bu coğrafyanın insanları köleleştirmeye soyunuyorlar. Ortadoğu coğrafyası, hatta ülkemiz yeniden şekillendirilmek isteniyor. Haritalar uçuşuyor havalarda, projeler açıklanıyor… Bu görkemli tarihsel dönüşüm ve başarının uluslar arası kıvancı, Yüce Atatürk’ün önderliğindeki Ulusumuzundur. Bu yüzdendir ki, hazımsız ve kinci emperyalizmin ülkemizle görülecek büyük hesabı vardır! Tıpkı 86 yıl önce olduğu gibi, bugün de ülkelerinde özgür ve bağımsız bir şekilde yaşamak için inatla ve inançla direnenler var yine.

86 yıl önce emperyalizme, ortaçağ karanlığına, gericiliğe, bölücülüğe karşı direnen, 30 Ağustosu yaratan Türk ulusu bu gün yeniden aynı azim ve kararlılıkla ayağa kalkacak, ayağına vurulmak istenen AB-D prangalarını kıracak, çocuklarının geleceği için, onurları için Bağımsızlığını ve cumhuriyetini aynı inanç ve kararlılıkla koruyup savunacaktır.

26 Ağustos’un 86. yıldönümünde bize içinde onurla yaşayacak bir vatan bırakan Mustafa Kemal ile silah arkadaşlarına, kanlarını bu kutsal topraklara akıtan, bu uğurda şehit olanlara minnet, şükran ve gönül borcumuzu biz ve torunlarımız hiç unutmayacağız.

Bu duygularla ulusumuzun ve Ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız